Recent Posts

Lutja per pasardhes te mire

lutja-per-pasardhes-te-mire

DUA PËR PASARDHËS (FËMIJË) 1. Duaja e Zekerijas alejhi selam: قَالَ رَبِّ هَبۡ لِي مِن لَّدُنكَ ذُرِّيَّةٗ طَيِّبَةً إِنَّكَ سَمِيعُ ٱلدُّعَآءِ “Zoti im, falma edhe mua nga ana jote një pasardhës (fëmijë) të mirë, vërtet, Ti je dëgjues i lutjes”! [3:38] 2. Duaja Zekerijas alejhi selam: رَبِّ لَا تَذَرۡنِي فَرۡدٗا …

Read More »

Cduhet te besh kur një familjar të fyen

cduhet-te-besh-kur-nje-familjar-te-fyen

Kur një familjar të fyen -Lute Allahun sinqerisht e vazhdimisht që Ai ta udhëzojë. Lutja është shkaku kryesor që ndryshon gjendjet. Zgjedh kohët kur lutja pranohet më shumë. – Këshilloje, porse zgjedhë momentin dhe vendin e duhur dhe kur është i gatshëm ta pranojë atë (e jo kur është i …

Read More »

Ora e përgjigjes së lutjes ditën e xhuma

ora-e-pergjigjes-se-lutjes-diten-e-xhuma

Ora e përgjigjes së duasë (lutjes) ditën e xhuma Pas mbarimit të namazit të xhumasë nuk mbetet gjë tjetër prej angazhimeve të saj, veçse shfrytëzimi i orës së pranimit të duasë në këtë ditë -siç ka ardhur në hadithet e sakta-, prej tyre: Ebu Hurejra -radiallahu anhu- tregon se ka …

Read More »