Home ZGJODHËM PËR JU 4 hadithe qe duhet ti lexosh ato dhe ti praktikosh

4 hadithe qe duhet ti lexosh ato dhe ti praktikosh

Trasmetohet nga Ebu Daudi se ka thënë:

“Kam shkruar 500’000 hadithe të Profetit ﷺ dhe kam përzgjedhur prej tyre 4108 dhe i kam përfshirë në këtë libër (Sunenin e Ebu Daudit). I mjaftojnë njeriut prej tyre (ti zbatojë siç duhet) në fenë e tij katër hadithe:

1) ‘Veprat janë sipas qëllimit”.

2) ‘Prej Islamit të mirë të njeriut është të mos merret me çfarë nuk i takon.”

3) ‘Nuk është besimtari, besimtar derisa të dojë e pëlqejë për vëllain e tij atë që do dhe pëlqen për vete.’

4) ‘Hallalli është i qartë, harami është i qartë.’”

Anis Agovi
التمهيد لابن عبدالبر ٩/٢٠١