Home ZGJODHËM PËR JU 4 shenjat e lumturisë dhe gëzimit

4 shenjat e lumturisë dhe gëzimit

Ibën Kajjimi,- Allahu e mëshiroftë!,- ka thënë:
“Nga shenjat e lumturisë dhe gëzimit është:

1: Sa herë robi që bën ibadet e shton dijen e tij, atij i shtohet përulësia dhe mëshira.

2: Sa herë që i shton veprat e ibadetit, atij i shtohet frika dhe maturia.
Sa më shumë që i kalon mosha, aq më shumë i zvogëlohet lakmia.

3: Sa herë që i shtohet pasuria, atij i shtohet bujaria dhe shpenzon akoma më tepër.

4: Dhe sa herë që ngrihet në status dhe pozitë, ai bëhet akoma më i afërt tek njerëzit dhe i përmbush nevojat e tyre dhe është i përulur, modest me ta.

Suad Shabani

The post 4 shenjat e lumturisë dhe gëzimit appeared first on xhamiambret.com.