Home \ ZGJODHËM PËR JU \ Ai qe mund te merret mesysh si te mbrohet?

Ai qe mund te merret mesysh si te mbrohet?

Ai qe mund te merret mesysh si te mbrohet:

t’i kerkoje vazhdimisht mbrojtje Allahut te lartesuar nga ata qe kane cmire, sidomos kur takon dike qe njihet per mesysh; t’i mbuloje miresite qe ka; te mos e zbukurosh veten tek ai qe njihet qe ka mesysh; te mos shkosh tek njerezit qe jane te varfer me pasuri, ose me veshje te bukura; dhikri i mengjesit dhe i darkes, permendja e Allahut te lartesuar ne cdo veprim, te ngrene, te fjetur, te hipurit ne makine, e sidomos kur hiqen rrobat (kjo te mbron nga mesyshi i xhineve); nuk duhet te mendosh se je i forte dhe nuk ke nevoje per gjera te tilla; leximi i dy sureve te fundit te Kuranit famelarte dhe i sures Bekare; te heshte per te mirat qe ka, t’u tregoje njerezve per miresite qe ka, por jo ne detaje; mesyshi ka ndodhur edhe tek sahabet, edhe tek djemte e Jakubit alejhi selam, keshtu qe mos ki besim tek askush se nuk do te marre mesysh, qofte edhe njeri yti i dashur dhe i afert; dhenia e sadakase; falenderimi i Allahut te lartesuar per miresite, dedikimi i miresive Atij; lutja per miresi dhe begati; te mos cuditesh me veten; te mos I nenvleftesosh te tjeret;