Home Authors Posts by Admin

Admin

1628 POSTS 2 COMMENTS

Kjo është gruaja e mirë

Roli i gruas në ruajtjen e harmonisë dhe sjelljes së mirë Dije se lumturia, kënaqësia e rehatia arrihet vetëm kur bashkohet butësia dhe feja, kur...

PLAKA TË CILËS IU KTHYE SHIKIMI NË ARAFAT

Nuk i shkoi fare ndërmend një plakës nga Tunizi, e cila i kishte arritur të shtatëdhjetat, se do të del nga shtëpia e saj...

Cila është gjëja më mirë që i është dhënë njeriut?

Hubejb Ibn Xhelab, thotë: E pyeta Abdullah Ibn Mubarekun rahimehullah, për gjënë më të mirë që i është dhënë njeriut? Ai tha: Mençuria e thellë. Pastaj i...

SA MADHËSHTORE QË ËSHTË ZEMRA E NJË NËNE!

Djali merr vendim të prerë që ta largojë nënën e vet plakë nga jeta e tij. E hipi mbi shpinën e tij dhe u...

10 vecori të Profetit Muhamed alejhi selam

VEÇORITË E PROFETIT TONË -Është lajmëtari i fundit nga ana hyjnore për njerëzimin dhe është vula e mbarë Profetëve dhe i fundit prej tyre. -Mesazhi i...

4 shenjat e lumturisë dhe gëzimit

Ibën Kajjimi,- Allahu e mëshiroftë!,- ka thënë: “Nga shenjat e lumturisë dhe gëzimit është: 1: Sa herë robi që bën ibadet e shton dijen e...

Cfarë duhet të bësh kur farafisi sillet keq me ty?

Obligueshmëria e mbajtjes së lidhjes farefisnore! Ebu Hurejra, radijaAllahu anhu, transmeton, se një person i tha të dërguarit të Allahut: “O i dërguar i Allahut, unë...

Tre gjëra nuk njihen përpos se në këto tre raste:

Tre gjëra nuk njihen përpos se në tre raste: 1. Nuk njihet bamirësia përpos se në vështirësi. 2. Nuk njihet trimëria përpos se në luftë. 3. Nuk...

33 mësime dhe porosi nga sureja el Fatiha!

Sureja el Fatiha na mëson; 1. Zoti është krijues, furnizues, sundues dhe i adhuruari i vetëm me meritë i të gjitha krijesave. 2. Të gjitha të...

Keto jane shenjat qe tregon se jeni te prekur nga magjia

Pyetje: Cilat janë ato shenja që nëse gjenden tek dikush, tregojnë që ai është i prekur nga magjia? Përgjigje: Ndonjëherë mund të duket sikur personi...

Katër gjëra e sjellin dhe e shtojnë rrizkun:

Katër gjëra e sjellin dhe e shtojnë rrizkun: 1. Falja e namazit të natës. 2. Shpeshtimi i istigfarit kerkimit te faljes. 3. Dhënia e lemoshes. 4. Bërja e...

Veprat që duhet ti bësh përpara se të shkosh në xhami...

Përkushtimi ndaj xhumasë ka disa mirësi, për të cilat ka njoftuar profeti -alejhi selam- dhe sa më i madh të jetë përkushtimi, aq më...

Artikujt me te shikuar