Home \ Ahlak

Ahlak

PLAKA DHE LETRA

plaka-dhe-letra

Një ditë prej ditësh në rrugë varet një letër, në të cilën shkruan: “I kam humbur njëzet dinarë. Ai që i gjen, shpresoj të m’i kthejë në adresën e filanit, banesën numër 76, sepse jetesa ime është e ulët dhe kam nevojë për to, në mënyrë që të blej bukë.” …

Read More »

LODHJA E SHPIRTIT

lodhja-e-shpirtit

Shejh Muhamed Husejn Jakupi, Allahu e ruajttë!, thotë: Nga njerëzit ka aso lloji që vjen dhe thotë: “Ndjehem tepër i lodhur!” Kur e pyet se ku qëndron problemi, ai të përgjigjet: “Nuk e di, më është ngushtuar shpirti!” E pyet se cila është arsyeja, por të përgjigjet: “Nuk e di, …

Read More »

MOS I MBYLL TË GJITHA DYERT!

mos-i-mbyll-te-gjitha-dyert!

Suhejl ibën Amru, Allahu e mëshiroftë!, së bashku me gruan e tij ishin në udhëtim. Gjatë rrugës u ballafaquan me disa plaçkitës, të cilët ua morën të gjitha të hollat dhe ushqimin që e kishin me vete. Pas vjedhjes plaçkitësit ulen të hanë nga ushqimi që e vodhën, kurse Suhejlit …

Read More »

NJERIU QË I LUTEJ ALLAHUT NË QABE

njeriu-qe-i-lutej-allahut-ne-qabe

Dr. Muhamed Hasani rrëfen dhe thotë: Isha duke u futur në brendësi të Bejtul Haramit (Qabesë) dhe ajo që ma tërhoqi vëmendjen ishte një Jemenas, i cili kishte ngritur duart dhe i lutej Allahut. Ai i lutej Allahut me një frikërespekt shumë të madh, me modesti e përulje të vërtetë …

Read More »

ME ÇDO CIGARE FALI DY REKATË NAMAZ

me-cdo-cigare-fali-dy-rekate-namaz

Një njeri shkoi te kardiokirurgu e thirrësi i njohur islam, Dr. Halid el Xhubejri dhe i tha: – Doktor, i lash të gjitha gjërat që e hidhërojnë Zotin tim, pos cigares. Cigaren s’mund ta lë. Doktori i tha: – A dëshiron të pendohesh dhe ta lësh duhanin? – Doktor, pasha …

Read More »

LUTJA NË QABE U BË SHKAK SHËRIMI

lutja-ne-qabe-u-be-shkak-sherimi

Dr. Muhamed Hasani rrëfen dhe thotë: Para se të filloja ligjëratën time në Mekë, m’u afrua një njeri dhe më tha:             “Shejh Muhamed Hasan, të betohem në Allahun, mos e thuaj asnjë fjalë para se të më dëgjosh!”             “Urdhëro, o prindi im! Ulu afër meje!”, i thashë.             …

Read More »

E PRANOI ISLAMIN DUKE KËRKUAR MANGËSI NË KURAN

e-pranoi-islamin-duke-kerkuar-mangesi-ne-kuran

Orientalisti kanadez, Dr. Gari Miler, është profesor i shkencave të matematikës dhe logjikës në Universitetin e Torontos. Ky njeri e donte shumë matematikën, logjikën dhe gjërat që ndërlidheshin e kuptoheshin me logjikë. Ai ishte thirrës shumë aktiv i fesë krishtere dhe, po ashtu, konsiderohej si njohës i mirë i Biblës. …

Read More »

ISLAMI I NJË OFICERI AMERIKAN

islami-i-nje-oficeri-amerikan

Një dijetar i njohur si Dr. Muhamed Hasani thotë: U takova me një oficer amerikan që e udhëhiqte një shoqatë dhe e realizuam një dialog.             “Si e pranove Islamin?”, e pyeta duke u çuditur, se më herët, madje, kishte qenë edhe prift fanatik i krishter.             “E lexova Kuranin …

Read More »