Home \ PYETJE PERGJIGJE

PYETJE PERGJIGJE

Dobi nga hadithi i xhumasë

Transmetohet nga Ebu Hurejra radijAllahu anhu se: I Dërguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë: “Kush merr gusël (lahet) ditën e xhuma, gusël el-xhenabeh, pastaj shkon herët në xhami, konsiderohet sikur të ketë bërë kurban për Allahun një deve. Kush shkon në orën e dytë, konsiderohet sikur ka …

Read More »

Puna në bankë

Pyetje: A është e ndaluar të punosh në bankë? Përgjigje: Nuk është e ndaluar të punosh në bankat Islame. Kur janë në pyetje bankat konvencionale, një pjesë e punës së tyre është e lejuar siç janë transaksionet e ndryshme të pagesave, ndërsa një pjesë është e ndaluar, ajo që ka …

Read More »

Kur njeriu dashurohet ! Cfar ndodh?

Es-Selamu Alejkum Ju paraqesim videon e radhës, e lusim Allahun (Subhanehu we te’ala) që të kemi dobi nga kjo që ndëgjojmë. Për ju në vazhdim motra dhe vëllezër kemi përzgjedhur video të shkurtër dhe shumë domethënëse, në këtë video të shkurtër do të dëgjojmë Hoxhë Bekir Halimi i cili do …

Read More »

Në sa mënyra bëhet njeriu xhunub?

zilia-dhe-demi-i-saj

Pyetja: Selam alejkum! Së pari përshëndes stafin e ueb-it www.klubikulturor.com dhe Allahu ju shpërbleftë për gjithë ato fjalë miradije dhe që i ishit përgjigjur pyetjes sime disa ditë më parë. Pyetja ime e radhës është: Në sa mënyra bëhet njeriu xhunub? Selam alejkum! Përgjigjja: Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe …

Read More »