Home \ ZGJODHËM PËR JU

ZGJODHËM PËR JU

PLAKA DHE LETRA

plaka-dhe-letra

Një ditë prej ditësh në rrugë varet një letër, në të cilën shkruan: “I kam humbur njëzet dinarë. Ai që i gjen, shpresoj të m’i kthejë në adresën e filanit, banesën numër 76, sepse jetesa ime është e ulët dhe kam nevojë për to, në mënyrë që të blej bukë.” …

Read More »

Lutja per pasardhes te mire

lutja-per-pasardhes-te-mire

DUA PËR PASARDHËS (FËMIJË) 1. Duaja e Zekerijas alejhi selam: قَالَ رَبِّ هَبۡ لِي مِن لَّدُنكَ ذُرِّيَّةٗ طَيِّبَةً إِنَّكَ سَمِيعُ ٱلدُّعَآءِ “Zoti im, falma edhe mua nga ana jote një pasardhës (fëmijë) të mirë, vërtet, Ti je dëgjues i lutjes”! [3:38] 2. Duaja Zekerijas alejhi selam: رَبِّ لَا تَذَرۡنِي فَرۡدٗا …

Read More »

Cduhet te besh kur një familjar të fyen

cduhet-te-besh-kur-nje-familjar-te-fyen

Kur një familjar të fyen -Lute Allahun sinqerisht e vazhdimisht që Ai ta udhëzojë. Lutja është shkaku kryesor që ndryshon gjendjet. Zgjedh kohët kur lutja pranohet më shumë. – Këshilloje, porse zgjedhë momentin dhe vendin e duhur dhe kur është i gatshëm ta pranojë atë (e jo kur është i …

Read More »

LODHJA E SHPIRTIT

lodhja-e-shpirtit

Shejh Muhamed Husejn Jakupi, Allahu e ruajttë!, thotë: Nga njerëzit ka aso lloji që vjen dhe thotë: “Ndjehem tepër i lodhur!” Kur e pyet se ku qëndron problemi, ai të përgjigjet: “Nuk e di, më është ngushtuar shpirti!” E pyet se cila është arsyeja, por të përgjigjet: “Nuk e di, …

Read More »

Ora e përgjigjes së lutjes ditën e xhuma

ora-e-pergjigjes-se-lutjes-diten-e-xhuma

Ora e përgjigjes së duasë (lutjes) ditën e xhuma Pas mbarimit të namazit të xhumasë nuk mbetet gjë tjetër prej angazhimeve të saj, veçse shfrytëzimi i orës së pranimit të duasë në këtë ditë -siç ka ardhur në hadithet e sakta-, prej tyre: Ebu Hurejra -radiallahu anhu- tregon se ka …

Read More »