Home \ ZGJODHËM PËR JU (page 2)

ZGJODHËM PËR JU

Shenja e dashurisë së Zotit

shenja-e-dashurise-se-zotit

Shenja e dashurisë së Zotit Transmeton Abdullah ibn Mesudi se Profeti salallahu alejhi ue selem ka thënë:” Vërtetë Allahu mund t’i japë pasuri njerëzve që i do por dhe atyre që nuk i do, ndërsa besimin ia jep vetëm dikujt që e do…” Transmeton Taberani dhe e ka saktësuar Albani …

Read More »

A lejohet të betohem “Pasha Kuranin”?

a-lejohet-te-betohem-“pasha-kuranin”?

A lejohet të betohem “Pasha Kuranin”? Rreth betimit “Pasha Kuranin” ka mospajtime te dijetarët. Fjala “Kuran” është Cilësi e Allahut. Betimi në cilësitë e Allahut lejohet. Ky është mendimi më i saktë, edhe pse ka mendim të dijetarëve se kjo nuk lejohet. Nëse betohesh “Pasha Kuranin” duke pasur për qëllim …

Read More »

10 hadithe te bukura

10-hadithe-te-bukura

Profeti ﷺ ka thënë: ‘’Kush merr rrugën për kërkimin e dijes, Allahu ja lehtëson rrugën për në xhennet.’’ Muslimi Profeti ﷺ ka thënë: ‘’Atij të cilit Allahu ja do të mirën, ja mundëson ta kuptojë dhe mësojë fenë.’’ Buhariu dhe Muslimi Profeti ﷺ ka thënë: ‘’Kur vdes njeriu i ndalen …

Read More »

5 dobitë e veprave të mira!

5-dobite-e-veprave-te-mira!

Dobitë e veprave të mira! Ibn Abasi, Zoti qoftë i kënaqur me të, ka thënë: 1. Zbardhin fytyrën, 2. Ndriçojnë zemrën, 3. Forcojnë trupin(dhurojnë forcë fizike), 4. Bëjnë që të dojnë njerëzit dhe 5. Të shtojnë rizkun(furnizimin).” Suad Shabani The post 5 dobitë e veprave të mira! appeared first on …

Read More »

ME ÇDO CIGARE FALI DY REKATË NAMAZ

me-cdo-cigare-fali-dy-rekate-namaz

Një njeri shkoi te kardiokirurgu e thirrësi i njohur islam, Dr. Halid el Xhubejri dhe i tha: – Doktor, i lash të gjitha gjërat që e hidhërojnë Zotin tim, pos cigares. Cigaren s’mund ta lë. Doktori i tha: – A dëshiron të pendohesh dhe ta lësh duhanin? – Doktor, pasha …

Read More »

A më lejohet që të jap ryshfet?

a-me-lejohet-qe-te-jap-ryshfet?

A lejohet të jap ryshfet për ta marr lejen e patentes Nuk lejohet dhënia e ryshfetit. Në Islam ryshfeti është i ndaluar. Pejgamberi salAllahu alejhi ue selem ka thënë: “Allahu e ka mallkuar atë që jep ryshfet dhe atë që merr ryshfet.” Ai është prej mëkateve të mëdha. Është mallkim …

Read More »

LUTJA NË QABE U BË SHKAK SHËRIMI

lutja-ne-qabe-u-be-shkak-sherimi

Dr. Muhamed Hasani rrëfen dhe thotë: Para se të filloja ligjëratën time në Mekë, m’u afrua një njeri dhe më tha:             “Shejh Muhamed Hasan, të betohem në Allahun, mos e thuaj asnjë fjalë para se të më dëgjosh!”             “Urdhëro, o prindi im! Ulu afër meje!”, i thashë.             …

Read More »

E PRANOI ISLAMIN DUKE KËRKUAR MANGËSI NË KURAN

e-pranoi-islamin-duke-kerkuar-mangesi-ne-kuran

Orientalisti kanadez, Dr. Gari Miler, është profesor i shkencave të matematikës dhe logjikës në Universitetin e Torontos. Ky njeri e donte shumë matematikën, logjikën dhe gjërat që ndërlidheshin e kuptoheshin me logjikë. Ai ishte thirrës shumë aktiv i fesë krishtere dhe, po ashtu, konsiderohej si njohës i mirë i Biblës. …

Read More »

NJË TREGIM SHUMË PREKËS!

Hyri një kirurg me të shpejt në spital, pasi e kishin thirr urgjent për një ndërhyrje të shpejt kirurgjike të një të sëmuri. Iu përgjigj thirrjes menjëherë dhe me të shpejt arriti në spital, i ndërroi rrobat, u pastrua dhe u përgatit për ndërhyrje kirurgjike.Para se të hyj në sallën …

Read More »

ÇFARË DO TË THOTË TË KËNDOSH JASIN?

Pyetje: Çfarë do të thotë të këndosh Jasin? Përgjigje: Bismilah, ues-salatu ues-selamu ala resulilah. Te kendosh jasin per te vdekurin, do te thote ti kendosh suren jasin, pasi ka vdekur, duke pretenduar se shperblimet e kendimit te kesaj pjese kuranore i shkojne te vdekurit. Kjo eshte ajo qe eshte perhapur …

Read More »

ISLAMI I NJË OFICERI AMERIKAN

islami-i-nje-oficeri-amerikan

Një dijetar i njohur si Dr. Muhamed Hasani thotë: U takova me një oficer amerikan që e udhëhiqte një shoqatë dhe e realizuam një dialog.             “Si e pranove Islamin?”, e pyeta duke u çuditur, se më herët, madje, kishte qenë edhe prift fanatik i krishter.             “E lexova Kuranin …

Read More »

I VARFËRI DHE DYQANXHIU

i-varferi-dhe-dyqanxhiu

Një familje e varfër dy-anëtarëshe banonte në një qytet. Gruaja prodhonte gjalpë, ndërsa burri e shiste atë në një nga dyqanet e qytetit. Ajo ia jepte gjalpit formën e topit, kurse pesha e tij ishte një kilogram. Me çmimin që e shiste, burri blinte gjërat e nevojshme shtëpiake. Një ditë …

Read More »