Home \ ZGJODHËM PËR JU (page 20)

ZGJODHËM PËR JU

TI VETËM TROKIT DERËN!

Fudajl ibn Ijadi rrëfen: Kam mësuar durimin prej një fëmije të vogël. Një ditë prej ditëve isha duke shkuar në xhami, rrugës dëgjova një grua që po rihte fëmijën e saj brenda shtëpisë, e ai qante e bërtiste, papritmas u hap dera dhe fëmija iku jashta, ajo e mbylli derën …

Read More »

Çfarë do të bëje ti në këtë rast

Paramendo veten se e ke blerë një makinë të përdorur dhe pas një kohe në njërën nga ulëset e saj poshtë ke gjetur një pjesë ari mjaftë të shtrenjtë, vlera e së cilës tejkalon edhe çmimin e vetë makinës. Apo, paramendo veten se ke blerë një shtëpi dhe derisa ishte …

Read More »

SA PËRFITUAM NGA RAMAZANI

Falenderimi i takon Allahut dhe salavatet dhe përshëndetjet më të mira qofshin për të dërguarin e Allahut Muhamedin, familjen e tij dhe sahabët e tij. Muaji i ramazanit ishte muaj i begatë që e kaluam duke shpresuar se e kemi shfrytëzuar në kënaqësinë e Allahut dhe me gjitha begatitë që ka …

Read More »

Puna në bankë

Pyetje: A është e ndaluar të punosh në bankë? Përgjigje: Nuk është e ndaluar të punosh në bankat Islame. Kur janë në pyetje bankat konvencionale, një pjesë e punës së tyre është e lejuar siç janë transaksionet e ndryshme të pagesave, ndërsa një pjesë është e ndaluar, ajo që ka …

Read More »