Home ZGJODHËM PËR JU Deri dje e keni pir ujin gabim ja si duhet pir uji...

Deri dje e keni pir ujin gabim ja si duhet pir uji !!!?

Profeti jonë i dashur Muhammedi alejhi selam ka thënë disa këshilla rreth mënyrës sesi duhet të pijmë ujë:
1) Filloni pirjen e ujit me “Bismilah” me emër të Zotit.
2) Pini ujë me dorë të djathtë.
3) Pini ujë duke qenë ulur.
5) Pini ujë me 3 gllënka .
5) Pas përfunduar duke thënë: “Elhamdulilah”. Falenderimet i takojnë Zotit të Botrave.
Krijuesi i Gjithësisë thotë në Kur’anin famëlartë: “Prandaj këshilloji (njerëzit, o Muhammed), se ti je vetëm këshillues dhe nuk je ngarkuar t’i detyrosh ata me forcë!” (El-Gâshije: 21-22).