LATEST ARTICLES

Një i ri amerikan me emrin Vallas Xhonson (Wallace Johnson) u pranua të punojë në një punëtori të madhe me dru dhe në atë punëtori i kaloi vitet më të mira të jetës së tij. Ishte i ri e...
Dita Xhuma Elhamdulilah, Jumma Mubarak ☝️🕋🕌
Disa nga kohët dhe shkaqet e pranimit të lutjeve. 1. Ditën e mërkurë mes drekës dhe ikindisë. 2. Pas ezanit. 3. Kur bie shi. 4. Në pjesën e tretë të natës (1 orë para imsakut) 5. Kur je agjërueshëm. 6. Kur je në vështirësi. 7. Kur...
Dua t’ua jap një këshillë, e cila është gjëja më madhështore: bashkëpunimi në ndërtimin e familjes në baza fetare, kështu çdonjëri nga bashkëshortët t’i kushtojnë rëndësi fesë, ta ndihmojë njëri-tjetrin në fe. Në këtë ka rehati të mendjes, qetësim të...
Pyetja e 1-rë:Përse e ka zbritur Allahu Kuranin? Përgjigjja: Allahu i Madhëruar e zbriti Kuranin që të studiohet dhe të vihen në zbatim porositë që gjenden në të. Allahu i Lartësuarthotë: ﴿اتَّبِعُوا مَا أُنْزِلَ إِلَيْكُمْ مِنْ رَبِّكُمْ وَلَا تَتَّبِعُوا مِنْ دُونِهِ...
Allahu na e pranoftë Axherimin të gjithve Muslimanve inshalla. Urime festa e Fiter Bajramit, shpresoj që nga ky muaj i bekuar të kemi dalur fitimtar, e lusim Allahun e madhëruar të na ketë pranuar agjërimin, namazin dhe çdo lutje që...
Bajrami është rit islam, në të paraqiten pamjet e nënshtrimit dhe përuljes ndaj Allahut si dhe shumë nga kuptimet shoqërore dhe shpirtërore. Në arabisht Bajrami quhet ‘Id, që do të thotë se kthehet dhe përsëritet, dhe për çdo vit kthehet...
Ulcerat janë plagë të hapura në pjesën e ezofagut, stomakut. Ata janë rrallë vdekjeprurës, por gjithnjë jashtëzakonisht të pakëndshëm dhe shumë të zakonshme. Siç thonë dhe mjekët, kjo gjendje “vret pak, por shqetëson shumë”. 11-14% e të gjithë burrave dhe...
Nëse nuk ndiheni në formën tuaj më të mirë në mëngjes, fajin mund ta ketë pikërisht vakti juaj i parë i ditës. Nancy Allen, dietologe, shpjegon se “karbohidratet, qoftë ato të perimeve dhe frutave, apo dhe ato të ëmbëlsirave, biskotave...
Selam Alejkum e kam një pyetje a lejohet gruaja meja dhanë rrogën burrit çka punon a është e ndaluar rroga ton meja dhanë burrit ose buri duhet mu kujdes për gruan selam alejkum   Përgjigje: Falenderimi i takon Allahut ndersa përshëndetjet qofshin mbi Pejgamberin...
Çfarë nuk e prish agjërimin ? 1- Ngrënia dhe pirja nga harresa. 2- Përdorimi i misvakut dhe larja e dhëmbëve me furçë. 3- Shpëlarja e gojës dhe e hundës për abdes dhe larja e trupit. 4- Hixhameja (nxjerrja e gjakut me kupa) dhe...
Pyetje: Cili është gjykimi që të lahen dhëmbët me pastë dhëmbësh dhe përdorimi i pikave për vesh, hundë dhe sy? Çfarë duhet të bëjë agjëruesi në qoftë se ai ndien shijen e tyre në fyt?