Home ZGJODHËM PËR JU Hudhra mbron nga sulmi në zemër

Hudhra mbron nga sulmi në zemër

Mrekullitë e hudhrës në profilaksi dhe trajtimin e sëmundjeve të zemrës janë të njohura qysh në lashtësi.

Hudhra mbron nga ataku kardiak
Hudhra ka këto veti për zemrën dhe enët e gjakut:

Mrekullitë e hudhrës në profilaksi dhe trajtimin e sëmundjeve të zemrës janë të njohura qysh në lashtësi.

Hudhra mbron nga ataku kardiak

Hudhra ka këto veti për zemrën dhe enët e gjakut:

Holluese e gjakut. Hudhra ka fitonutrentë të cilët parandalojnë mpiksjen e gjakut.
Ul tensionin e lartë.
Redukton kolesterolin. Hudhra ka aftësinë për të ulur trigliceridet dhe kolesterolin në përgjithësi, duke penguar në këtë mënyrë formimin e pllakave sklerotike në enët e gjakut.
Parandalon atakun kardiak. Vetitë mbrojtëse të hudhrës ndaj atakut kardiak i atribohen faktorëve të ndryshëm. Ajo u jep elasticitet enëve të gjakut, pengon formimin e pllakëzave sklerotike, lufton radikalet e lira dhe pengon mpiksjen e gjakut.
Përfitime të tjera:

Antifungal (kundër kërpudhave).
Anti-inflamator (kundër infeksioneve)
Antiseptik (kundër baktereve dhe mikroorganizmave patogjenë)
Antitumoral
Lufton alergjitë
Stimulon prodhimin e insulinës dhe rregullon nivelin e glicemisë në gjak tek diabetikët
Kuron sëmundjet e mushkërive
Përmirëson metabolizmin e hekurit
Rrit aktivitetin e mëlçisë.