Home Uncategorized Ja si ndikon negativiteti në shëndetin tuaj

Ja si ndikon negativiteti në shëndetin tuaj

Negativiteti mund të shkaktojë probleme të shëndetit mendor

Ashtu si mendimi pozitiv mund të promovojë një mendim të shëndetshëm, mendimet negative mund të bëjnë të kundërtën. Kur vazhdimisht argëtoni negativitet, filloni të kërkoni përvoja dhe njerëz që pasqyrojnë mënyrën tuaj të të menduarit. Gjithçka në jetë bie në mendësinë tuaj dhe mënyrën sesi i qaseni pengesave. Nuk ka shumë rëndësi për situatën me të cilën po përballeni përballeni. Në vend të kësaj, është qëndrimi që keni për rrethanat tuaja.

Një qëndrim pozitiv mund t’ju ndihmojë të kapërceni çdo sfidë. Por negativiteti ka tendencë të shterojë energjinë tuaj, duke ju bërë të pafuqishëm dhe të ndenjur. Studimet kanë treguar se një gjendje negative mund të shkaktojë në të vërtetë disa nga sëmundjet më të zakonshme mendore në botë, si ankthi dhe depresioni. Në fakt, një studim i Mbretërisë së Bashkuar me më shumë se 30,000 njerëz, më i madhi në llojin e tij, zbuloi se ngjarjet traumatike të jetës luanin më shumë një rol në sëmundjen mendore sesa madje gjenetika ose rrethanat e jetës.

Negativiteti është toksik sepse mund të dëmtojë shëndetin tuaj fizik

Është e mirë-dokumentuar që një mendim negativ në të vërtetë mund të shkaktojë probleme të shëndetit fizik. Shumica e njerëzve mendojnë se negativiteti ndikon vetëm në mendje. Për më tepër, disponimi kronik i thartë mund të rrisë nivelet e kortizolit, gjë që çon në të gjitha llojet e sëmundjeve. Një humor negativ kalues ​​ndoshta nuk do të shkaktojë shumë dëm, por duke e bërë atë një pjesë të përhershme të disponimit tuaj mund të çojë në probleme.

Pra, jo vetëm që mendimi negativ shkakton probleme të shëndetit mendor, por mund të shkaktojë kërdi edhe në trupin tuaj. Plus, të jesh pranë njerëzve negativë thjesht sjell disponimin e të gjithëve në zonën përreth.

Negativiteti është një dritë toksike që mund të prekë edhe njerëz të tjerë

Në përgjithësi, njerëzit nuk duan të shoqërohen me njerëz të tjerë që ankohen vazhdimisht ose përfshihen në mendime negative. Humori i keq mund të infektojë lehtësisht të gjithë në një vend pune ose mjedis shkollor, duke shkaktuar përçarje dhe moral të dobët. Sigurisht, askush nuk mund të ndihet i lumtur gjatë gjithë kohës, por në përgjithësi, i ndihmon të gjithë kur gjendja e përgjithshme shpirtërore mbetet pozitive.

Nëse luftoni me këta, kjo ju ndihmon të bllokoni gjithçka përveç momentit aktual dhe të përqendroheni në detyrën në fjalë. Ju nuk mund të keni gjithmonë dëshirë të jeni në punë ose shkollë, por të menduarit pozitiv dhe të qëndroni i vëmendshëm mund t’ju ndihmojë të zbusni çdo tension që ndjeni.

The post Ja si ndikon negativiteti në shëndetin tuaj appeared first on Keshilla.NET.