Home ZGJODHËM PËR JU Mungesa e omega 3 shkakton këto sëmundje

Mungesa e omega 3 shkakton këto sëmundje

Mungesa e acideve yndyrore omega-3 në organizëm mund të shkaktojë probleme të shumta.

Sipas një studimi në Universitetin Harvard, mungesa e omega-3 është njëri ndër dhjetë shkaktarët kryesor të vdekjeve në vit.

Mungesa e vajit të peshkut mund të shkaktojë shumë sëmundje. Në këtë mënyrë, vaji i peshkut rekomandohet për uljen e rrezikut nga sëmundja e zemrës dhe sulmi në tru, reduktimin e simptomave të depresionit, lehtësimin e tensionit të lartë, lehtësimin e çrregullimit të mungesës së koncentrimit dhe hiperaktivitetit (ADHD), transmeton KosovaPress.

Ai po ashtu rekomandohet edhe kundër dhimbjeve në kyçe, artritit, sëmundjeve kronike të lëkurës sikurse është enzema, humbja e peshës dhe rritja e energjisë,