Recent Posts

Lutje para gjumit

– “Bismike Rabbi ved’atu xhenbi ve bike erfeuhu fe in emsekte nefsi ferhamha ve in erselteha fahfedhha bima tahfedhu bihi idadekes-salihin”– “Me emrin Tënd, o Zoti im, bie në gjumë dhe me emrin tënd ngritem. Nëse ma merr shpirtin më mëshiro, e nëse e dërgon (në trupin tim), më mbro …

Read More »

A e dini se ku shkon dielli kur perëndon?

Ebu Dherri thotë: “Pejgamberi [salallahu alejhi ue selam] më pyeti: “A e di ku shkon dielli, kur perëndon?” Thashë: “Nuk e di”. Ai tha: “Ai udhëton, derisa të bjerë në sexhde nën Fronin dhe kërkon leje për t’u ngritur prapë. Por, do të vijë koha kur do t’i thuhet: ‘Kthehu …

Read More »

Si të fitosh sevape pa fund

Thote i derguari i Allahut -paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi te: “Kush kerkon falje per gjynahet e besimtareve dhe besimtareve, Allahu do ti shkruaje per çdo besimtar dhe besimtare nga nje te mire (sevap)”. Hadithin e ka bere SAHIH (te sakte) imam Albani -Allahu e meshirofte- ne Sahihul …

Read More »

Xhumaja-dita e zgjedhur e javės

Dispozitat e namazit tė xhumasė – nė bazė tė Kuranit dhe sunnetit Pas hixhres nga Mekka nė Medine, Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, nxitoi t’ua mėsojė muslimanėve fenė e re dhe tu sqaronte pėr parregullsinė e disa veprimeve tė tyre tė cilėt ata zakonisht i praktikonin nė xhahilijet, e tė …

Read More »

Disa e shesin lumturinë derisa vet nuk e shijojnë atë

Disa e shesin lumturinë derisa vet nuk e shijojnë atë A nuk është kjo e vërtetë? Të gjithë fëmijët e varfër që neve i shohim në rrugë duke shitur karamele, paloma dhe çdo gjë tjetër, e q? k?t? e b?jn? për t’i mbajtur familjet e tyre, vall? a nuk e …

Read More »