Recent Posts

5 dobitë e veprave të mira!

5-dobite-e-veprave-te-mira!

Dobitë e veprave të mira! Ibn Abasi, Zoti qoftë i kënaqur me të, ka thënë: 1. Zbardhin fytyrën, 2. Ndriçojnë zemrën, 3. Forcojnë trupin(dhurojnë forcë fizike), 4. Bëjnë që të dojnë njerëzit dhe 5. Të shtojnë rizkun(furnizimin).” Suad Shabani The post 5 dobitë e veprave të mira! appeared first on …

Read More »

A më lejohet që të jap ryshfet?

a-me-lejohet-qe-te-jap-ryshfet?

A lejohet të jap ryshfet për ta marr lejen e patentes Nuk lejohet dhënia e ryshfetit. Në Islam ryshfeti është i ndaluar. Pejgamberi salAllahu alejhi ue selem ka thënë: “Allahu e ka mallkuar atë që jep ryshfet dhe atë që merr ryshfet.” Ai është prej mëkateve të mëdha. Është mallkim …

Read More »

NJË TREGIM SHUMË PREKËS!

Hyri një kirurg me të shpejt në spital, pasi e kishin thirr urgjent për një ndërhyrje të shpejt kirurgjike të një të sëmuri. Iu përgjigj thirrjes menjëherë dhe me të shpejt arriti në spital, i ndërroi rrobat, u pastrua dhe u përgatit për ndërhyrje kirurgjike.Para se të hyj në sallën …

Read More »

ÇFARË DO TË THOTË TË KËNDOSH JASIN?

Pyetje: Çfarë do të thotë të këndosh Jasin? Përgjigje: Bismilah, ues-salatu ues-selamu ala resulilah. Te kendosh jasin per te vdekurin, do te thote ti kendosh suren jasin, pasi ka vdekur, duke pretenduar se shperblimet e kendimit te kesaj pjese kuranore i shkojne te vdekurit. Kjo eshte ajo qe eshte perhapur …

Read More »

A lejohet që muslimanët ta festojnë vitin e ri

Disa dispozita fetare në lidhje me manifestimin e festave të vitit të ri… Vëllezër të nderuar musliman! Jemi duke jetuar në këto dite kur njerëzit bëhen gati për të festuar vitin e ri. Ata me mish e me shpirtë mundohen që ti japim sa ma shumë pamje festive dhe cilësi …

Read More »