Home Uncategorized Shkencëtarët e zbulojnë: Ja pse mjalti është antibiotiku natyral më i mirë

Shkencëtarët e zbulojnë: Ja pse mjalti është antibiotiku natyral më i mirë

4
0
shkencetaret-e-zbulojne:-ja-pse-mjalti-eshte-antibiotiku-natyral-me-i-mire

Më në fund shkencëtarët e kanë zbuluar pse mjalti është antibiotiku më i mirë natyral. Kjo mrekulli , është edhe më e fuqishmja se çdo antibiotik tjetër për shkak të vetive të tij antivirale, antifungale dhe antibakteriale.
*Mjalti përmban ‘defensin-1’ një proteinë që prodhohet nga bletët që mund të veprojë si një agjent vrarës i mikrobeve.
*Kur konsumohet mjalti ka aftësi që të vrasë një numër të madh patogjenësh, përfshirë MRSA dhe disa bakterie të rrezikshme.
*Fuqia e mjaltit është te mënyra se si mund të luftojë ai shumë infeksione, duke e bërë shumë të vështirë që bakteriet të bëjnë rezistencë.

-Ph.D. Susan M. Meschwitz, pretendon se mjalti mund të garantojë një efekt ‘osmotic’, që e ka origjinën te niveli i lartë i përqëndrimit të sheqerit në mjaltë.

-Peter Molan është biokimisti që ka studiuar efektet e mjaltit si antibiotik natyral, në 25 vitet e karrierës së tij. Ai shpjegon se mjalti ka aftësinë për të vrarë edhe bakteret më rezistente.
Sipas tij, mjalti mund të sigurojë efekte më të mira në trajtimin e plagëve, në krahasim me çdo produkt tjetër farmaceutik, dhe kjo është konfirmuar edhe nga provat klinike.

Mjalti përmban vitamina, minerale, antioksidantë, dhe probiotikë. Ai është i pasur me vitaminën B2 ose acid riboflavin B3, vitaminë A, vitaminë C dhe B5 të quajtur acid pantotenik.
Gjithashtu, mjalti është i mbushur me shumë minerale si kalium, hekur, zink, jod, bakër, magnez, kalcium.
Kur është fjala për trajtimin e një sëmundje bakteriale, mjalti duhet të jetë zgjedhja e parë e trajtimit.
Gjithmonë përdorni mjaltë të papërpunuar, organik. Gjatë përpunimit, shkatërrohen enzimat esenciale dhe ushqyese./rsh

The post Shkencëtarët e zbulojnë: Ja pse mjalti është antibiotiku natyral më i mirë appeared first on KMK.press.