Home ZGJODHËM PËR JU Tre gjëra nuk njihen përpos se në këto tre raste:

Tre gjëra nuk njihen përpos se në këto tre raste:

Tre gjëra nuk njihen përpos se në tre raste:

1. Nuk njihet bamirësia përpos se në vështirësi.

2. Nuk njihet trimëria përpos se në luftë.

3. Nuk njihet butësia përpos se në gjendje nervoze.

Thotë poeti:

Nuk njihet butësia kur je në gjendje të rahatshme dhe kur je i qetë.

Por, butësia yte njihet atëherë kur ti je nervoz dhe nuk je i qetë.

Gjithashtu, poeti thotë:

Jeto sa të duash, por dije se një ditë do të vdesësh.

Duaje kë të duash, por dije se njê ditë do të ndahesh nga ai. Vepro çfarë të duash, por dije se një do të takohesh me ato!

Suad Shabani