Recent Posts

C’ke o shpirt i shqetesuar!!? O shpirt i mërzitur!

O shpirt i mërzitur! Mos e kujto të kaluarën. Harroje atë. Nuk ke pse të lidhesh me të e ta mbash veten pengë të saj. Mos u bë pengë! Ç’ke o shpirt i shqetësuar, që gjithçka po të shqetëson! Shqetësim, kur ti brenda teje i qetë s’je. Kërkon diçka, që …

Read More »

Ja si ishte Muhammedi alejhis-selam

Pejgamber, si një kandil ndriçues Në botën, në të cilën gjithnjë e më shumë po shfaqen fatkeqësi, ku të Vërtetën e ka mbuluar e pavërteta, drita e hënës së plotë, gjithnjë e më shumë, bëhet e nevojshme. Edhe përkundër këtyre mjegullnajave të mundimshme dhe të errëta, e që kërcënojnë ta …

Read More »

A keni probleme? Zgjidhjen e gjeni në namazin e natës

Njëri nga ibadetet më të bukura që mund të bëjë një besimtar, i cili e ushqen shpirtin e njeriut, i shlyen mëkatet dhe forcon imanin e tij është namazi i natës. Është e mjaftueshme të falen vetëm dy rekate, andaj le të përpiqemi që të paktën t’i falim nga dy …

Read More »

E fshehta e shprehjes “La ilahe il-lallah”

La Tahzen – Mos u dëshpëro Shembulli yt le të jetë Rasulallahu (a.s.), sepse ai është prijësi, i cili shpie në lumturi çdokënd që i bindet. Është udhërrëfyesi, që çon në shpëtim dhe sukses. La Tahzen – Mos u dëshpëro Ai që i hedh sytë haramit, në zemër mbjell veç …

Read More »

10 FAKTE QË ZBARDHIN KONTRIBUTIN E PEJGAMBERIT, ALEJHI SELAM PËR NJERËZIMIN

hutbeja-e-pare-e-muajit-ramazan

Falënderimet i takojnë Allahut, Zotit të botëve, ndërsa paqja dhe bekimet qofshin mbi vulën e profetëve, Muhammedin, familjen, shokët dhe pasuesit e tij! Jomyslimanë të shumtë nga e gjithë bota, e veçanërisht nga perëndimi, pas shtrembërimit të qëllimshëm të figurës dhe personalitetit të Profetit Muhammed, [alejhis salatu ves salam], në …

Read More »

FILLO ÇDO PUNË ME BISMILAH !

djaloshi-qe-beri-lutjen-e-gabuar

Të fillosh ҫdo gjë me Bismilah. Në kuptimin e përgjithshëm, bismilah është përmendja e emrit të Allahut sa here që nisim një punë të hajrit, ndërsa në kuptimin më specifik ka të bëjë me kujtimin e ajetit “Bismilahi Rrahmeni Rrahim”, që do të thotë: “Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit”. …

Read More »