Home Authors Posts by Admin

Admin

1693 POSTS 2 COMMENTS

SI ARRIHET FALJA E MËKATEVE NË RAMAZAN?

Ebu Hurejra (Allahu qoftë i kënaqur prej tij) thotë: kam dëgjuar të dërguarin e Allahut (paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të) duke...

A e dini: Pse qan fëmija i porsalindur?

Përgjigje: Lavd-falënderimi i takon Allahut ndërsa lavdërimet dhe bekimet e Allahut qofshin mbi Muhamedin alejhi selam Fillimisht këshilloj vëllezërit dhe motrat besimtare të mos harxhojnë...

LLOGARIA ËSHTË E PAGUAR PARAPRAKISHT

E bija dhjetë vjeçare, me sy që shkëlqenin nga gjallëria dhe mençuria, hyri në dhomën e nënës së saj dhe e zgjati dorën mbi...

PËRGËZIMI ME ARDHJEN E MUAJIT RAMAZAN

O muslimanë, frikojuni Allahut dhe falënderoni shumë Atë nëse ua mundëson që ta arrini muajin e Ramazanit dhe kërkoni prej Tij që t’ju begatojë...

AFËRSIA E GJAKUT DHE RESPEKTIMI I TË AFËRMIT

Me afërsi gjaku nënkuptojmë të afërmit nga ana e babait ose e nënës. Afërsia ndodh kur dy njerëz lidhen njëri me tjetrin me lindje...

RAMAZANI, MUAJ I PENDIMIT

O ju besimtarë, ne jemi duk i përjetuar ditët e muajit të bekuar të Ramazanit, – ditët më të mira të jetës sonë – ditë në...

Kjo është kura 30 ditore me piper të zi dhe qumësht...

Çrregullimet e gjëndrës së tiroides lidhen me mos balancimin e duhur të proceseve të metabolizmit në organizmin tonë. Këto probleme ndikojnë ose në strukturën e...

RRËFIMI I DY GOMARËVE

Rrëfehet për një bujk se i posedonte dy gomarë dhe një ditë nga ditët, vendosi që me njërin të bartë kripë, e me tjetrin...

VEÇORITË E MUAJIT RAMAZAN

O muslimanë, frikojuni Allahut dhe falënderoni Atë. Dijeni se prej urtësisë së madhe të Tij është ta veçon kë të dojë prej krijesave të...

MËSIMIN QË E MORA NGA UDHËTIMI NË ITALI

Rrëfehet për një të ri që e shprehu dëshirën e tij që ta vizitonte Italinë. Para udhëtimit, një shok i tij e paralajmëroi se...

DHIKRI I MËNGJESIT DHE I MBRËMJES – RREGULLA DHE DOBI

Dhikri (përmendja e Allahut) është jeta e zemrave, kënaqësia e syve, gëzimi i shpirtrave, shërim për gjokset dhe vepra më e madhe që me...

PËRULJA NË NAMAZ – RREGULLA DHE DOBI

Fjala ‘el-hushu’ (përulje) në aspektin gjuhësor do të thotë ulje, qetësi, rehati, nënshtrim, edhe pse nënshtrimi zakonisht ndodh me trup, kurse përulja bëhet me...