Home \ Aktuale

Aktuale

NAMAZI I XHUMASË

Allahu ka obliguar ditën e xhuma (të premte), në kohën e namazit të drekës, njërin prej riteve më madhështorë dhe më obligativ të Islamit. Në të muslimanët tubohen një herë në javë, dëgjojnë këshilla e orientime që i paraqet imami i xhumasë e më pas falin namazin e xhumasë. Vlera e …

Read More »

Ai i cili ka këto cilësi, Allahu ja lehtëson atij rriskun, ja lehtëson atij çeshtjet, e mbron dhe e forcon atë

Është pytur shejh Shenkiti Allahu e ruajt:Me çfar na këshilloni te angazhohemi gjate pritjes se koheve te adhurimit?Tha:Angazhimi më i mirë ne këo kohë të është “istigfari” kërkimi i shpesht i faljes, sepse gjynahet robin e privojnë nga suksesi!!Nëse robi e obligon zemrën e tij me istigfar, atehere është pastruar.Nëse …

Read More »