Home \ ISLAM

ISLAM

Ai i cili ka këto cilësi, Allahu ja lehtëson atij rriskun, ja lehtëson atij çeshtjet, e mbron dhe e forcon atë

Është pytur shejh Shenkiti Allahu e ruajt:Me çfar na këshilloni te angazhohemi gjate pritjes se koheve te adhurimit?Tha:Angazhimi më i mirë ne këo kohë të është “istigfari” kërkimi i shpesht i faljes, sepse gjynahet robin e privojnë nga suksesi!!Nëse robi e obligon zemrën e tij me istigfar, atehere është pastruar.Nëse …

Read More »

Vlera e kohës

Vlera e kohës “Deri sa mos ta ndryshojnë (pozitivisht) gjendjen e tyre” VLERA E KOHËS Profesor: Amr Halid                                             Për botuesin ERIXH LIN-NESHRI Përktheu: Dr. Musli Vërbani Kaçanik 2005 Hyrje …

Read More »

Mrekullia brenda nesh!

Mrekullia brenda nesh! Zoti thote ne Kuran Vertet, Ne e krijuam njeriun ne formen me te bukur (Sure Tin 4) Njeriu qe nuk bindet per Zotin duke pare vetveten ose duke pare qiellin galaktikat eshte shume veshtire ta bindesh me argumente te tjere sepse llogjika nuk i punon si duhet. …

Read More »

Si te dalim nga gjendja e rëndë shpirterore?

Rrugëdalja nga gjendja e rëndë shpirtërore Shejhul-Islam ibn Tejmie, Mukhteser el-Fetaawa el-Misrijje Pyetje: Cili është ilaçi për një njeri të pllakosur nga një sëmundje shpirtërore; një njeriu që gjendet në shtrëngimin e shkatërrimit? Çfarë të bëjë njeriu që është kapluar nga përtacia? Si të bëhem një që ndihmohet nga Allahu …

Read More »

VLERA E DITËS SË XHUMA

Dita e xhumasë është ajo ditë për të cilën Pejgamberi, sal-allahu alejhi ue selem, ka thënë: “Dita më e mirë që ka lindur dielli është dita e xhumasë”. Ibën Kajimi ,Allahu e mëshiroftë thotë: “Prej udhëzimit të Pejgamberit, sal-allahu alejhi ue selem, ishte madhërimi i kësaj dite, fisnikërimi i saj, …

Read More »

Sadakaja e fitrit

Sadakaja e fitrit “Fitr” do të thotë “krijim, natyrë, mbyllje e agjërimit”, etj. Sadakaja ose lëmosha e fitrit quhet shkurt edhe “fitre”. Sadakaja e fitrit është një adhurim pasuror (material) që e kanë për detyrë ta zbatojnë myslimanët që zotërojnë pasurinë e quajtur nisab (përveç nevojave të përditshme) si dhe …

Read More »

Mos u pikello ! Semundja sherohet

Mos u pikello ! Semundja sherohet; Fatkeqesia largohet Mekati falet; Mekatari pendohet Borxhi shlyhet; I burgosuri lirohet Mergimtari kthehet; I varferi pasurohet. Mos u trishto! Duhet ta kesh parasysh Kaderin-Percaktimin e Allahut. Gjithçka qe i ndodh njeriut eshte caktuar qysh me pare, as nuk mund te shtyhet e as te …

Read More »

Vlera e kërkimit të faljes (istigfari)

  Falënderimi i takon Allahut të Madhëruar, që robërit e Tij i urdhëroi që t’i kërkojnë falje dhe u premtoi se do t’i falë. Paqja dhe mëshira e Allahut të Lartësuar qoftë mbi Muhamedin salallahu alejhi ue selem, familjen e tij, shokët e tij dhe të gjithë ata që e …

Read More »