Home \ ZGJODHËM PËR JU

ZGJODHËM PËR JU

Jep lemoshë sa do pak

jep-lemoshe-sa-do-pak

Ngrohja, sadakaja më e mirë në këtë kohë! Në këto ditë të ftohta, sadakaja dhe shpenzimi më i mirë që mund të bëjmë, është që të ngrohim shtëpitë tona, të prindërve dhe të afërmve. Pastaj, nëse e kemi mundësinë, të shpenzojmë sa të mundemi edhe për nevojtarët rreth nesh, në …

Read More »

Një shtëpi në Xhennet për atë…!

nje-shtepi-ne-xhennet-per-ate…!

Një shtëpi në Xhennet për atë…! Transmetohet nga Ibn Umeri -Allahu qoftë i kënaqur prej të dyve- se i dërguari i Allahut -paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të dhe familjen e tij- ka thënë: “Unë jam garantuesi i një shtëpie në fund të xhennetit për atë që lë …

Read More »

NJERIU QË I LUTEJ ALLAHUT NË QABE

njeriu-qe-i-lutej-allahut-ne-qabe

Dr. Muhamed Hasani rrëfen dhe thotë: Isha duke u futur në brendësi të Bejtul Haramit (Qabesë) dhe ajo që ma tërhoqi vëmendjen ishte një Jemenas, i cili kishte ngritur duart dhe i lutej Allahut. Ai i lutej Allahut me një frikërespekt shumë të madh, me modesti e përulje të vërtetë …

Read More »

Shenja e dashurisë së Zotit

shenja-e-dashurise-se-zotit

Shenja e dashurisë së Zotit Transmeton Abdullah ibn Mesudi se Profeti salallahu alejhi ue selem ka thënë:” Vërtetë Allahu mund t’i japë pasuri njerëzve që i do por dhe atyre që nuk i do, ndërsa besimin ia jep vetëm dikujt që e do…” Transmeton Taberani dhe e ka saktësuar Albani …

Read More »

A lejohet të betohem “Pasha Kuranin”?

a-lejohet-te-betohem-“pasha-kuranin”?

A lejohet të betohem “Pasha Kuranin”? Rreth betimit “Pasha Kuranin” ka mospajtime te dijetarët. Fjala “Kuran” është Cilësi e Allahut. Betimi në cilësitë e Allahut lejohet. Ky është mendimi më i saktë, edhe pse ka mendim të dijetarëve se kjo nuk lejohet. Nëse betohesh “Pasha Kuranin” duke pasur për qëllim …

Read More »

10 hadithe te bukura

10-hadithe-te-bukura

Profeti ﷺ ka thënë: ‘’Kush merr rrugën për kërkimin e dijes, Allahu ja lehtëson rrugën për në xhennet.’’ Muslimi Profeti ﷺ ka thënë: ‘’Atij të cilit Allahu ja do të mirën, ja mundëson ta kuptojë dhe mësojë fenë.’’ Buhariu dhe Muslimi Profeti ﷺ ka thënë: ‘’Kur vdes njeriu i ndalen …

Read More »

5 dobitë e veprave të mira!

5-dobite-e-veprave-te-mira!

Dobitë e veprave të mira! Ibn Abasi, Zoti qoftë i kënaqur me të, ka thënë: 1. Zbardhin fytyrën, 2. Ndriçojnë zemrën, 3. Forcojnë trupin(dhurojnë forcë fizike), 4. Bëjnë që të dojnë njerëzit dhe 5. Të shtojnë rizkun(furnizimin).” Suad Shabani The post 5 dobitë e veprave të mira! appeared first on …

Read More »

ME ÇDO CIGARE FALI DY REKATË NAMAZ

me-cdo-cigare-fali-dy-rekate-namaz

Një njeri shkoi te kardiokirurgu e thirrësi i njohur islam, Dr. Halid el Xhubejri dhe i tha: – Doktor, i lash të gjitha gjërat që e hidhërojnë Zotin tim, pos cigares. Cigaren s’mund ta lë. Doktori i tha: – A dëshiron të pendohesh dhe ta lësh duhanin? – Doktor, pasha …

Read More »

A më lejohet që të jap ryshfet?

a-me-lejohet-qe-te-jap-ryshfet?

A lejohet të jap ryshfet për ta marr lejen e patentes Nuk lejohet dhënia e ryshfetit. Në Islam ryshfeti është i ndaluar. Pejgamberi salAllahu alejhi ue selem ka thënë: “Allahu e ka mallkuar atë që jep ryshfet dhe atë që merr ryshfet.” Ai është prej mëkateve të mëdha. Është mallkim …

Read More »

LUTJA NË QABE U BË SHKAK SHËRIMI

lutja-ne-qabe-u-be-shkak-sherimi

Dr. Muhamed Hasani rrëfen dhe thotë: Para se të filloja ligjëratën time në Mekë, m’u afrua një njeri dhe më tha:             “Shejh Muhamed Hasan, të betohem në Allahun, mos e thuaj asnjë fjalë para se të më dëgjosh!”             “Urdhëro, o prindi im! Ulu afër meje!”, i thashë.             …

Read More »

E PRANOI ISLAMIN DUKE KËRKUAR MANGËSI NË KURAN

e-pranoi-islamin-duke-kerkuar-mangesi-ne-kuran

Orientalisti kanadez, Dr. Gari Miler, është profesor i shkencave të matematikës dhe logjikës në Universitetin e Torontos. Ky njeri e donte shumë matematikën, logjikën dhe gjërat që ndërlidheshin e kuptoheshin me logjikë. Ai ishte thirrës shumë aktiv i fesë krishtere dhe, po ashtu, konsiderohej si njohës i mirë i Biblës. …

Read More »