Home \ ZGJODHËM PËR JU (page 10)

ZGJODHËM PËR JU

CILI ËSHTË SHKAKU I PIKËLLIMIT TËND?!

cili-eshte-shkaku-i-pikellimit-tend?!

– Nëse është shkaku i pikëllimit tënd sëmundja, dije se ajo për ty është hair dhe përfundimi i saj është shërimi. Allahu i Madhëruar thotë. “I Cili, kur sëmurem, më shëron.” (Esh-Shuara: 80) – Nëse është shkaku i pikëllimit tënd mëkati që e ke bërë apo gjynahu, atëherë meditoje fjalën …

Read More »

NIKAHU (MARTESA) DHE DISPOZITAT E TIJ

nikahu-(martesa)-dhe-dispozitat-e-tij

Nikahu (martesa) është natyrshmëri njerëzore dhe domosdoshmëri jetësore. Është shkak për banimin e Tokës, për ruajtjen e nderit me hallall dhe mbrojtjen e tij nga harami, është parambrojë nga sprovat dhe nëpërmjet tij arrihet deri te fëmija. Është traditë nga traditat e pejgamberëve dhe udhëzim i tyre dhe për në …

Read More »

Çka thonë shpezët ditën e Xhuma?

Çka thonë shpezët ditën e Xhuma Halid ibn Hadashi tregon për atë që ia kishte thënë Xhafer ibn Sule-jmani nga Ebut-Tejjahi: Matrefi si zakonisht kthehej ditën, por kur ishte dita e Xhuma ai kthehej në mbrëmje (e tha se e dëgjova Ebut-Tejjahin), ngase kamxhiku i tij bënte dritë.Halid ibn Hadashi …

Read More »

Ilaçi më i lehtë për të gjithë sëmundjet

Ilaçi më i lehtë për të gjithë sëmundjetBazuar në studimet më të reja, shkencëtarët pohojnë se çdo sëmundje shkakton ndryshime në programimin e qelizave. Çdo qelizë funksionon sipas një programi të caktuar që ditën që e krijoi Zoti e gjer në ditën që do të vdesë. Nëse ndodh ndonjë defekt …

Read More »

A KE DËGJUAR PËR KËTO PESË GJËRA !

 Pesë gjëra njihen nga pesë tjera: 1. Pemën e njeh nga frytet e saj. 2. Gruan kur burri i saj varfërohet. 3. Shokun gjatë vështirësive. 4. Besimtarin gjatë belave. 5. Bujarin gjatë nevojave. – Pesë gjëra i ngritin pesë të tjera: 1. Modestia e ngrit dijetarin. 2. Pasuria e ngrit …

Read More »

JAM I ZËNË APO I PRIVUAR?

Dr. Sultan El UmeriPërktheu: Dr. Amel KurtishiSa shpesh e dëgjojmë arsyetimin, jam i zënë. Një fjali/parullë që përsëritet nga kategori të ndryshme të njerëzve. Këtë arsyetim e dëgjojmë shpeshherë dhe në veçanti kur nxisim dikë për vepër të mirë si lexim të Kuranit. Mos u befaso nëse i dëgjon njerëzit …

Read More »

Fama dhe e keqja që vjen prej saj

Aid el KarniIbën Verdi deklaron: Telashet që fama m’i solli,gjithë fuqinë mua ma voli. Thënë më shkurt, Ibën Verdi na porosit se çmimi i famës është i shtrenjtë dhe i lartë. Ajo na merr shëndetin, gëzimin dhe rehatinë e shpirtit. Janë të rrallë ata që shpëtojnë prej saj, kur vinë në ndonjë pozitë …

Read More »

Nisu për në namaz

Aid el KarniNisu për në namaz “O besimtarë, kërkoni ndihmë në durim dhe në kryerjen e namazit!”[1]  I Dërguari (paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të), kur e rëndonte ndonjë problem, i qasej namazit. Madje Bilallit i kërkonte: “Na shlodh, o Bilall, me namaz.”Ka thënë gjithashtu: “Gëzimi im kulmor është në …

Read More »