Home \ ZGJODHËM PËR JU (page 20)

ZGJODHËM PËR JU

SHTËPIA E MUSLIMANIT

shtepia-e-muslimanit

Falënderimi i takon vetëm se Allahut dhe paqja dhe lavdia qofshin mbi Muhamedin, birin e Abdullahut dhe robin dhe të Dërguarin e Allahut. O ju muslimanë, e porosis veten dhe juve me devotshmëri ndaj Allahut: “O besimtarë! Kijeni frikë Allahun ashtu si i takon Atij dhe vdisni vetëm duke qenë …

Read More »

Lutje për tu mbrojtur nga e keqja

Një  lutje për tu mbrojtur nga e keqjaHaula Bintu Hakimi tregon se e ka dëgjuar të Dërguarin e Allahut të thotë:“Kushdo që ndalet në një vend dhe thotë aty: “Kërkoj mbrojtje me fjalët e përsosura të Allahut nga e keqja e asaj që Ai ka krijuar!” (Eudhu bi kelimatil-lahi tammati …

Read More »

9 vjeqari u bë shkak që një i rritur ta lë duhanin

Ndoshta titulli është pak i çuditshëm, por lexoni tregimin, dhe do ta keni të qartë se për çka është fjala… Një njeri thotë:“Derisa isha duke e falur namazin ‘tehijjetul-mesxhid’ më shqetësoi një erë e fortë e duhanit e cila ma ndërpreu përulësinë time në namaz. Kur e mbarova namazin e …

Read More »

LETRA E NJË NËNE

Ju rekonadoj qe kete leter ta lexojne ata qe e kane ende nenen (prinderit) gjalle! Ata qu ju kane vdekur prinderit, ata le t’i luten Allahut per meshire!Te gjithe neve Allahu na i meshirofte prinderit! LETRA E NJË NËNE Biri im! Kjo është një letër nga nëna jote e gjorë. …

Read More »

Lutje para gjumit

– “Bismike Rabbi ved’atu xhenbi ve bike erfeuhu fe in emsekte nefsi ferhamha ve in erselteha fahfedhha bima tahfedhu bihi idadekes-salihin”– “Me emrin Tënd, o Zoti im, bie në gjumë dhe me emrin tënd ngritem. Nëse ma merr shpirtin më mëshiro, e nëse e dërgon (në trupin tim), më mbro …

Read More »

Fjalë të zgjedhura të Profetit a.s.

Porosia që i dha djaloshit Abdullah ibni Abbas: “O djalosh! Po të mësoj disa fjalë: Mbroje Zotin xh.sh. se mandej ai të gjendet për nevojat që ke! D.m.th: Mbroji dhe zbatoji urdhrat e Zotit dhe largohu nga mëkatet, atëherë ai të ruan ty dhe të gjendet pranë, në zor e …

Read More »

Kur njeriu dashurohet ! Cfar ndodh?

Es-Selamu Alejkum Ju paraqesim videon e radhës, e lusim Allahun (Subhanehu we te’ala) që të kemi dobi nga kjo që ndëgjojmë. Për ju në vazhdim motra dhe vëllezër kemi përzgjedhur video të shkurtër dhe shumë domethënëse, në këtë video të shkurtër do të dëgjojmë Hoxhë Bekir Halimi i cili do …

Read More »

DASHURIA MES NUSES DHE VJEHRRËS!!

Vajza martohet dhe pas martesës së saj shkon të jeton me burrin e saj dhe nënën e tij. Pas një periudhe të shkurtër fillojnë zënkat dhe mosmarrëveshjet mes nuses dhe vjehrrës. Nusja e akuzonte vjehrrën se tepër e kritikon dhe e nervozon, derisa nuk kishte më ditë paqeje mes tyre! …

Read More »

FOSHNJA QE FRIKESOHEJ NGA LINDJA

Foshnja që frikësohej nga lindja! Imagjinoni një foshnje në barkun e nënës që ka frikë të lindë e të jetojë në këtë botë. Përfytyroni sikur t’i thuhej: Mos u frikëso! Mos u shqetëso! Lindja nuk është diçka e keqe. Ai që të krijoi do të të mbajë këtu në barkun …

Read More »

Pesë arsye pse Zoti na sprovon

Problemet me të cilat ballafaqohesh o do të të rrëzojnë, o do të të zhvillojnë – në varësi prej mënyrës se si reagon ndaj tyre. Shumica e njerëzve fatkeqësisht dështojnë së pari (për të parë) se si Zoti do t’i përdorojë problemet për të mirën e tyre në jetë. Ata …

Read More »