Home \ ZGJODHËM PËR JU (page 3)

ZGJODHËM PËR JU

MORALI I DIJETARËVE

Shkroi: Shejh Dr. AbdulAziz El-Hudajri Shejh Abdullah ibn Ukajli më ftoi në një aheng tek shtëpia e tij në vitin 1430 hixhri, ditën e mërkurë. Unë prezantova aty dhe u ula në oborrin e shtëpisë, atëherë hyri shejhu Abdullah ibn Xhibrin. Ibn Xhibrini tha për Ibn Ukejlin: “Ky është shejhu …

Read More »

Si të fitosh sevape pa fund

Thote i derguari i Allahut -paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi te: “Kush kerkon falje per gjynahet e besimtareve dhe besimtareve, Allahu do ti shkruaje per çdo besimtar dhe besimtare nga nje te mire (sevap)”. Hadithin e ka bere SAHIH (te sakte) imam Albani -Allahu e meshirofte- ne Sahihul …

Read More »

Xhumaja-dita e zgjedhur e javės

Dispozitat e namazit tė xhumasė – nė bazė tė Kuranit dhe sunnetit Pas hixhres nga Mekka nė Medine, Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, nxitoi t’ua mėsojė muslimanėve fenė e re dhe tu sqaronte pėr parregullsinė e disa veprimeve tė tyre tė cilėt ata zakonisht i praktikonin nė xhahilijet, e tė …

Read More »

SËMUNDJA E DASHALIGËSISË

semundja-e-dashaligesise

Në anën tjetër, gjen njerëz që zemrat e tyre janë ngurtësuar dhe gëzohen apo qeshen me fatkeqësitë dhe dëmet që u ndodhin vëllezërve të tyre myslimanë. Kjo vepër e tyre bie ndesh me mësimet e Islamit, duke u bazuar në hadithin që e përcjellë Enes ibën Maliku, Allahu qoftë i …

Read More »

DISA FJALË PËR FEMRËN

disa-fjale-per-femren

Gruaja është më e buta nga krijesat dhe më e rënda në bashkëpunim, deri në atë gradë, saqë një trëndafil e kënaq dhe një fjalë e vret! Femra është si kafeja, nëse e neglizhon bëhet e ftohtë, derisa edhe në ndjenjat e saj! Themeli i shtëpive nuk është çimentoja apo …

Read More »