Home \ ZGJODHËM PËR JU (page 5)

ZGJODHËM PËR JU

Njerëzit të cilët ndihen ‘të stresuar fizikisht’ nga puna e tyre, mund të jenë në rrezik më të madh për humbjen e kujtesës

njerezit-te-cilet-ndihen-‘te-stresuar-fizikisht’-nga-puna-e-tyre,-mund-te-jene-ne-rrezik-me-te-madh-per-humbjen-e-kujteses

Shkencëtarët kanë lidhur stresin në vendin e punës me plakjen e trurit dhe humbjen e kujtesës për herë të parë, sipas hulumtimeve të reja nga Universiteti Shtetëror i Kolorados. Gjetjet e tyre kanë të bëjnë me një lloj stresi shumë specifik. Përmes anketave për punët, në testet e kujtesës dhe …

Read More »

Si të zgjidhni çokollatën perfekte?

si-te-zgjidhni-cokollaten-perfekte?

Kënaqësia që merr prej çokollatës është e pashoqe ndërsa vlerat që merr prej saj, sidomos të zezës, nuk kanë të krahasuar. Kjo ëmbëlsirë është e pasur me antioksidantë, të nevojshëm  për të eliminuar radikalet e lira që shkaktojnë inflamacion dhe nxisin disa sëmundje kronike. Çokollata e zezë është e pasur …

Read More »

Dobi nga hadithi i xhumasë

Transmetohet nga Ebu Hurejra radijAllahu anhu se: I Dërguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë: “Kush merr gusël (lahet) ditën e xhuma, gusël el-xhenabeh, pastaj shkon herët në xhami, konsiderohet sikur të ketë bërë kurban për Allahun një deve. Kush shkon në orën e dytë, konsiderohet sikur ka …

Read More »

Ja si ndikon negativiteti në shëndetin tuaj

ja-si-ndikon-negativiteti-ne-shendetin-tuaj

Negativiteti mund të shkaktojë probleme të shëndetit mendor Ashtu si mendimi pozitiv mund të promovojë një mendim të shëndetshëm, mendimet negative mund të bëjnë të kundërtën. Kur vazhdimisht argëtoni negativitet, filloni të kërkoni përvoja dhe njerëz që pasqyrojnë mënyrën tuaj të të menduarit. Gjithçka në jetë bie në mendësinë tuaj …

Read More »

Puna në bankë

Pyetje: A është e ndaluar të punosh në bankë? Përgjigje: Nuk është e ndaluar të punosh në bankat Islame. Kur janë në pyetje bankat konvencionale, një pjesë e punës së tyre është e lejuar siç janë transaksionet e ndryshme të pagesave, ndërsa një pjesë është e ndaluar, ajo që ka …

Read More »

Lutje te mrekullueshme kunder te keqes

O Allah! Largo brengen, merzin e pikellimin nga çdo musliman e muslimane! O Allah! Ndihmoje dhe ruaje robin Tend nga çdo shpirt i keq! O Allah! Shëro te semurit tane, sherim pas te cilit nuk ka më semundje! Ti je i vetmi Sherues! O Allah! Çdo te prekuri nga magjia, …

Read More »