Home ZGJODHËM PËR JU DASHURIA E VËRTETË NDAJ PEJGMBERIT, -alejhi selam-

DASHURIA E VËRTETË NDAJ PEJGMBERIT, -alejhi selam-

Dashuria e vërtetë ndaj Pejgamberit salAllahu alejhi ve sel-lem:

1. Mallëngjimi i zemrës për ta shikuar atë, salAllahu alejhi ve sel-lem;

2. Pasimi i Sunnetit të tij, dhe përpjekja për ta përhapur atë;

3. Të qenurit në mbrojtje të tij, familjes (shtëpisë) së tij, shokëve të tij dhe ligjit të tij;

4. Dashuria ndaj familjes dhe shokëve të tij, nderimi i tyre, kënaqësia me ta, të urryerit e atyre që i urrejnë ata ose i nënçmojnë;

5. Të përmendurit e shumtë, salavate dhe selame (të përzemërta) mbi te;

6. Të mësuarit e jetëpërshkrimit të tij dhe Sunnetit të tij;

7. Të gjykuarit sipas Sheriatit (ligjit) të tij, të pajtuarit (kënaqurit) dhe të nënshtruarit gjykimit të tij.

Shejh Muhammed Salih El-Munexhid