Home \ ZGJODHËM PËR JU \ FJALA E BUKUR ÇELËS I ZEMRAVE

FJALA E BUKUR ÇELËS I ZEMRAVE

Një hajdut u fut në shtëpinë e dijetarit të madh Malik ibn Dinar-Allahu e meshirofte!- kërkoi diç për të vjedhur mirepo s’gjeti dot. Duke kërkuar e pa Malikun tek po falej. Kur Maliku dha selam, i tha: erdhe për të kërkuar plaçka te dynjasë, e plaçka të Ahiretit ke? Hajduti u mahnit dhe u ul të dëgjojë. Maliku e këshilloi derisa hyri koha e sabahut kushtu që u nisën së bashku për në xhami.

Në xhami, njerëzit u habiten me keta dy: dijetari më i madh me hajdutin më të madh!! A është e mundur kjo?! E pyetën Malikun për këtë, ndërsa ai iu tha: erdhi për të na vjedhur mirëpo ne ia vodhëm zemrën!!

Përktheu nga gjuha arabe: Agim Bekiri

Burimi: albislam.com