Home Ramazani Gjërat e përbashkëta që është mirë të kryhen gjatë nëtëve të muajit...

Gjërat e përbashkëta që është mirë të kryhen gjatë nëtëve të muajit të Ramazanit

Ndër, gjërat e pëlqyera që është mirë të bëhen gjatë nëtëve të muajit të bekuar të Ramazanit janë:  

                            1.Të Iahesh çdo natë, sidomos netët që je i vetëm, si dhe natën e fundit të Ramazanit  

                            2.Të falesh dy rakate (gjunjëzime) me lavdërime dhe unifikim (tëuhid) dhe kur mbaron thua:  

                           ” I Madhëruar qoftë Ai që ruan dhe nuk nëglizhon”  

                           ” I Madhëruar qoftë Ai qe mëshiron dhe nuk nxiton”  

                           ” I Madhëuar qoftë Ai që rri zgjuar dhe nuk humbet mendjen”.  

                           ” I Madhëruar qoftë Ai që nuk merret asnjë herë me qejfe dhe lojra”  

                            3. Leximi i duave gjatë netëve të Ramazanit, midis të cilave lutja e hapjes.