Blog Layout

Vajza jetime dhe vlera e lutjes !

Një vajzë ishte jetime, dhe në këtë botë si kish mbetur gjë tjetër veçse e ëma.Vjen dita dhe martohet, mirëpo fati i saj nuk ishte sic e kishte enderruar. Burri dhe familjarët e tij e shndërruan në një shërbëtore, madje dhe më shumë se kaq në një skllave të vërtetë.Sa …

Read More »

KËRKIMI I DIJES

kerkimi-i-dijes

Dija fetare është jetë për zemrat dhe shpirtrat, dritë për sytë, kopsht për mendjet, udhëzim që me të ndriçohet ibadeti dhe rregullat ndërnjerëzore. Dija fetare është peshorja e robit që me të i mat bindjet, fjalët, veprat, gjendjet dhe të gjitha çështjet e tjera të tij. Prej nga mundet njeriu …

Read More »

Cilat janë faktorët (shkaqet) e suksesit?

Cilat janë faktorët (shkaqet) e suksesit? Në vazhdim po i qasemi disa faktorëve. E para: lirimi nga energjia negative që e prodhon frika dhe shqetësimi, kjo bëhet në rrugën forcimit të seriozitetit duke trajnuar veten për t’i pranuar edhe rezultatet më të këqija. Asnjëri nuk është më i mirë se …

Read More »