Blog Layout

HILET E MASHTRIMET

hilet-e-mashtrimet

Falënderimi i takon Allahut, falësit të madh, ndëshkuesit të ashpër, Atë e falënderojmë, dhe prej Tij ndihmë e përkrahje kërkojmë, dëshmoj dhe deklaroj se nuk meriton të adhurohet askush po Tij, i cili është Një dhe i pashoq dhe dëshmoj dhe deklaroj se Muhamedi është rob dhe i dërguar i …

Read More »

MORALI I DIJETARËVE

Shkroi: Shejh Dr. AbdulAziz El-Hudajri Shejh Abdullah ibn Ukajli më ftoi në një aheng tek shtëpia e tij në vitin 1430 hixhri, ditën e mërkurë. Unë prezantova aty dhe u ula në oborrin e shtëpisë, atëherë hyri shejhu Abdullah ibn Xhibrin. Ibn Xhibrini tha për Ibn Ukejlin: “Ky është shejhu …

Read More »

Si të fitosh sevape pa fund

Thote i derguari i Allahut -paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi te: “Kush kerkon falje per gjynahet e besimtareve dhe besimtareve, Allahu do ti shkruaje per çdo besimtar dhe besimtare nga nje te mire (sevap)”. Hadithin e ka bere SAHIH (te sakte) imam Albani -Allahu e meshirofte- ne Sahihul …

Read More »

Xhumaja-dita e zgjedhur e javės

Dispozitat e namazit tė xhumasė – nė bazė tė Kuranit dhe sunnetit Pas hixhres nga Mekka nė Medine, Pejgamberi, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, nxitoi t’ua mėsojė muslimanėve fenė e re dhe tu sqaronte pėr parregullsinė e disa veprimeve tė tyre tė cilėt ata zakonisht i praktikonin nė xhahilijet, e tė …

Read More »