Blog Layout

Ja si ishte Muhammedi alejhis-selam

Pejgamber, si një kandil ndriçues Në botën, në të cilën gjithnjë e më shumë po shfaqen fatkeqësi, ku të Vërtetën e ka mbuluar e pavërteta, drita e hënës së plotë, gjithnjë e më shumë, bëhet e nevojshme. Edhe përkundër këtyre mjegullnajave të mundimshme dhe të errëta, e që kërcënojnë ta …

Read More »

THATËSIA SHPIRTËRORE

thatesia-shpirterore

Si mund ta zbulosh se ke thatësirë shpirtërore?! Dhe ne, a e ndiejmë atë sikurse e ndiejmë urinë, etjen dhe dhembjen?! Përgjigjen e kësaj pyetjeje do ta kërkojmë nëpërmjet disa shembujve në vazhdim: – Shembull i parë: Namazi…. Kur falemi, a jemi në gjendje të ndiejmë përulje, frikë dhe kënaqësi? …

Read More »

KU QËNDRON SHPËTIMI?

ku-qendron-shpetimi?

Një përhskrim profetik, udhëzim hyjnor për secili që e dëshiron shpëtimin e lirinë në kohë sprovash dhe të shkatërrimit, atëherë kur Ukbeh ibën Amir (Allahu qoftë i kënaqur prej tij) dëgjoi shumë hadith rreth trazirave të ndryshme, dhe se njeriu mund që në atë kohë ta shet fenë e tij …

Read More »

E fshehta e shprehjes “La ilahe il-lallah”

La Tahzen – Mos u dëshpëro Shembulli yt le të jetë Rasulallahu (a.s.), sepse ai është prijësi, i cili shpie në lumturi çdokënd që i bindet. Është udhërrëfyesi, që çon në shpëtim dhe sukses. La Tahzen – Mos u dëshpëro Ai që i hedh sytë haramit, në zemër mbjell veç …

Read More »