Home \ ZGJODHËM PËR JU \ Njeriu te cilit Allahu ia pranoj lutjen pasi hoqi dore nga kamata
njeriu-te-cilit-allahu-ia-pranoj-lutjen-pasi-hoqi-dore-nga-kamata

Njeriu te cilit Allahu ia pranoj lutjen pasi hoqi dore nga kamata

Tregohe se ne kohen e halifit Omer ibnul Hatab, nje mysliman merrte dhe jepte para me kamat. Te gjithe femijet me ta dalluar nga larg fillonin ta therrasin: “Kamatari!” duke e perqeshur. Nje dite, kur i ndodhi kjo, burri tha: “O Zot! Me demaskove para njerezve per shkak te gjynaheve te mia! O Zot! Une e urrej demaskimin dhe poshterimin! O Zot! Une do i jap te gjithe pasurin qe kam fituar qe te përdoren per pune te mira, por dua qe te me falesh dhe te ma heqesh kete nofke te rende!”
Pas disa kohesh, ai filloi te praktikoje te gjithe dispozitat,rregullat islame duke u lidhur me Zotin. E gjitha kjo, per shkak te perqeshjes se femijeve. Nje dite, pasi kishte filluar te falej dhe po ata femije qe e perqeshnin me pare, thane:”Ky eshte adhuruesi dhe i dashuri i Zotit!” Burrit i rrodhen lotet dhe tha:
“Tani po me demaskon me adhurimin tim o Zot! Sa e shpejte eshte dhembshuria Jote pas zemerimit!”

Pergatiti
Gezim KOPANI

The post Njeriu te cilit Allahu ia pranoj lutjen pasi hoqi dore nga kamata appeared first on KMK.press.

%d bloggers like this: