Recent Posts

Lutja zbut zemërimin dhe ndihmon që situata të shihet ndryshe

Sipas një hulumtim të bërë nga shkencëtarët amerikan, njerëzit të cilët në momente të vështira luten, përballen më mirë me zemërimin agresionin dhe hidhërimin pavarësisht a janë religjioz apo jo. Lutja me të vërtetë u ndihmon njerëzve që të përballën më lehtë me zemërimin dhe ta ndryshojnë pikëpamjen për ngjarjen …

Read More »

Ndrysho jetën në më pak se tre minuta

Drejtori i shkollës kishte thirrur në zyrën e tij tre mësues. Me tu ulur, ai u tha:”Ju jeni zgjedhur si mësuesit më të mirë dhe më të aftë të shkollës vitin e kaluar. Për këtë, jeni zgjedhur që të jepni mësim në tre klasa. Nxënësit e përzgjedhur janë më të …

Read More »

THESAR MË I ÇMUAR SE ARI E ARGJENDI !!

Thesar më i çmuar se ari e argjendi! I Dërguari (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) i tha Sheddad ibn Eusit (radijAllahu anhu): “O Sheddad ibn Eus! Kur të shohësh njerëzit duke grumbulluar ar dhe argjend, t’i grumbullo (si thesar) këto fjalë: اللهم إني أسألك الثبات في الأمر، والعزيمة على الرشد ، …

Read More »

Ai qe mund te merret mesysh si te mbrohet?

Ai qe mund te merret mesysh si te mbrohet: t’i kerkoje vazhdimisht mbrojtje Allahut te lartesuar nga ata qe kane cmire, sidomos kur takon dike qe njihet per mesysh; t’i mbuloje miresite qe ka; te mos e zbukurosh veten tek ai qe njihet qe ka mesysh; te mos shkosh tek njerezit …

Read More »

Ja 2 Lutjet qe bente profeti Muhamed ne fillim te namazit

Pasi që të kesh marrë tekbirin fillestar thuaje njërën prej lutjeve të cilat Muhammedi, salallahu alejhi ue selam, i thoshte. Këtu do ti përmendim vetëm dy nga ato: Subhaneke All-llahumme ue bihamdike, ue tebarekesmuke ue teala xhedduke ue la Ilahe gnjruke./Koha Islame/ (I Lartësuar qofsh o Zoti im dhe për …

Read More »