Recent Posts

Kur hapen dyert e Xhenetit në këtë botë?

Përgjigje:Dyert e Xhenetit hapen çdo të Hënë dhe të Enjte. Allahu e fal çdo rob të Tij që nuk i bën shirk (shok në adhurim). Gjithashtu nuk i fal edhe dy njerëz të cilët janë të zemëruar dhe nuk flasin me njëri tjetrin. Allahu i thotë Melaikeve: Shikoni këta dy …

Read More »

Kështu na mësoi Muhamedi alejhi selam

Tregon Enes b. Maliki (radiallahu anhu) se një ditë derisa Pejgamberi Salallahu alejhi ve Selam ishte me shokët e tij, erdhi një ensar i varfër për të lypur diçka për veti dhe për fëmijët e tij, e Pejgamberi Salallahu alejhi ve Selam i tha: “A nuk ke asgjë në shtëpi”? …

Read More »

Si i largon shejtani njerëzit nga rruga e drejtë

Për t’i larguar njerëzit nga rruga e vërtetë, Shejtani i mallkuar përdor dy mënyra. Ai që nuk u kushton shumë rëndësi punëve të mira dhe i lë pas dore, shejtani këtij njeriu i zbukuron epshet. Profeti (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi të!) ka thënë:“Xheneti është i rrethuar me …

Read More »

A e kanë xhinët prejardhjen nga njerëzit?

Pyetje: A e kanë xhinët prejardhjen nga njerëzit? Përgjigje: Jo. Ato janë krijuar para njerëzve. Allahu ka thënë: وَلَقَدْ خَلَقْنَا الإِنسَانَ مِن صَلْصَالٍ مِّنْ حَمَإٍ مَّسْنُونٍ وَالْجَآنَّ خَلَقْنَاهُ مِن قَبْلُ مِن نَّارِ السَّمُومِ “Na kemi krijuar njeriun prej një balte të fortë – të zezë, së cilës i është dhënë …

Read More »

O biri im, kalova afër shumë profetëve dhe përfitova nga ata 8 mençuri

Një ditë Lukmani i tha djalit të tij: O biri im, kalova afër shumë profetëve dhe përfitova nga ata 8 mençuri:-Kur të jesh në namaz, ruaje zemrën tënde.-Kur të jesh në tubime njerëzish, ruaje gjuhën tënde.-Kur të jesh në shtëpitë e të tjerëve, ruaje shikimin tënd.-Kur të hash, ruaje lukthin …

Read More »

MUSLIMANI ËSHTË NËN HIJEN E SADAKASË SË TIJ

Lëmosha (sadaka) ka një vlerë madhështore në Islam. Është shenjë e një besimtari të mirë që e mendon përfitimin e dhënjes për hir të Allahut të Madhëruar. Ka shumë ajete në Kuran që përshkruajnë virtytet e bamirësisë dhe theksojnë pozitën e të atyre që kanë dëshirë të japin për hir …

Read More »