Recent Posts

Ilaçi kundër mësyshit dhe magjisë (sihrit)

Dijetari Ibën Xhibrin, Allahu e mëshiroftë, thotë: Kush është goditur nga mësyshi dhe nuk e di se kush e ka goditur dhe nuk mundet të merr nga gjurmët e tij, dhe kush ka sihër dhe nuk është larguar nga trupi i tij, le të merr enë me ujë dhe le …

Read More »

7 POROSI EDUKATIVE NGA FËMIJËRIA E MUHAMMEDIT S.A.V.S.

7 POROSI EDUKATIVE nga fëmijëria e Muhammedit s.a.v.s. që mund t’i praktikojmë gjatë edukimit të fëmijëve Shtatë detaje edukative nga fëmijëria e Muhammedit salAllahu alejhi ue sel-lem që mund t’i praktikojmë në edukimin e fëmijëve tanë. 1) Shoqërimi me gjyshin Abdul-Mutalibin. Gjyshi i Muhammedit salAllahu alejhi ue sel-lem, shpesh e …

Read More »

NDODHI BESNIKËRIE INTERESANTE !!

Ndodhi besnikërieNga Ebu Hurejra -Allahu qoftë i kënaqur prej tij- përcillet se i Dërguari i Allahut -alejhi selam- ka thënë:“Një burrë i bleu një tjetri tokën e tij dhe blerësi në tokën e blerë gjeti një qyp me florinj. Njeriu që bleu tokën i tha ish-pronarit të saj: “Merri këta …

Read More »

MËSO NJË HADITH PËRMENDËSH !!

Transmetohet nga Ebu Hurejra ,- Allahu qoftë i kënaqur me të!,- se Pejgamberi,- alejhi selam!,- ka thënë:’’Ruajuni nga paragjykimi, sepse paragjykimi është rrena më e madhe, mos e spiunoni njëri tjetrin, mos i hulumtoni të metat e njëri tjetrit, mos e keni zili njëri tjetrin, mos e mashtroni njëri tjetrin …

Read More »

Mësime mbi jetën

mesime-mbi-jeten

Mësime mbi jetën Ekzistonte një njeri i cili ishte katër djem. Ai dëshironte që bijtë e tij të mësonin të mos i gjykojnë gjërat shumë shpejt. Kështu që ai i dërgoi ata në një vend të largët për të parë një pemë dardhe. Djali i parë shkoi në dimër, i …

Read More »