Recent Posts

A e dini cilat janë dëshirat e përmendura në Kuran?

…“Ah, sikur të kisha qenë me ata e të arrija sukses të madh!” (En-Nisa’ 73)…“Ah, sikur ta kisha marrë rrugën (e drejtë) me të Dërguarin! (El-Furkan 27)Ah, sikur të mos e kisha bërë filanin mik! (El-Furkan 28)…“Ah, sikur t’i ishim bindur Allahut dhe të Dërguarit!” (El-Ahzab 66)…“Ah, sikur të mos …

Read More »

Fjala me e fuqishme me shtate shkronja

Fjala me egoiste me tre shkronja. “Une”–Largohu nga kjo. (Surja El-Kehf, 18:34)Fjala me kenaqesi-dhenese me dy shkronja. “Ne”— Perdore kete . (Surja El-En’am, 6:71-72)Fjala me helmuese me tre shkronja.”EGO”— Mbyte kete. (Surjah El-Kasas, 28:78)Fjala me e perdorur me pese shkronja. “DASHURI”— Vleresoje kete. (Surja El-Rum, 30:21)Fjala me atraktive me tete …

Read More »

Rregullat e arta të dobësimit

Dhe derisa dietat dhe planet e ushqyerjes shpesh dallojnë në mënyrë drastike për nga koncepti i tyre, ekzistojnë këshilla nutricioniste prej më shumë se gjysmë shekulli, të cilat janë baza e ushqyerjes së shëndetshme. Ju sjellim rregullat e arta të dobësimit, të cilat u rezistojnë të gjitha kohëve. 1. Mos …

Read More »

C’ke o shpirt i shqetesuar!!? O shpirt i mërzitur!

O shpirt i mërzitur! Mos e kujto të kaluarën. Harroje atë. Nuk ke pse të lidhesh me të e ta mbash veten pengë të saj. Mos u bë pengë! Ç’ke o shpirt i shqetësuar, që gjithçka po të shqetëson! Shqetësim, kur ti brenda teje i qetë s’je. Kërkon diçka, që …

Read More »

Lutje për tu mbrojtur nga e keqja

Një  lutje për tu mbrojtur nga e keqjaHaula Bintu Hakimi tregon se e ka dëgjuar të Dërguarin e Allahut të thotë:“Kushdo që ndalet në një vend dhe thotë aty: “Kërkoj mbrojtje me fjalët e përsosura të Allahut nga e keqja e asaj që Ai ka krijuar!” (Eudhu bi kelimatil-lahi tammati …

Read More »