Recent Posts

Pse gratë muslimane mbulohen? kjo është përgjigjja më e mirë në këtë pyetje

Për shumë njerëz, sidomos për ata në botën perëndimore, nuk është e qartë se pse disa gra muslimane mbulohen. Ndoshta përgjigjja më e mirë qëndron në një tregim të shkurtër, të cilin patjetër duhet ta lexoni. Një britanik shkoi te një njeri i mençur dhe e pyeti: – Pse tek …

Read More »

Kënd e doni më shumë: prindin apo qenin?! /Një tregim motivues/

Falënderimi qoftë për Allahun Zotin e të gjitha botëve. Salavati, paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi pejgamberin Muhamed (savs), dhe mbi të gjithë robërit e ndershëm të Allahut. Allahu i Plotfuqishëm, në Kurani famëlartë, thotë: وَقَضَىٰ رَبُّكَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا ۚ إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِندَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُمَا …

Read More »

Për dy mëkate njeriu do të dënohet qysh në këtë botë

Pejgamberi (savs) ka thënë: “Për dy mëkate, Allahu i Madhëruar do të japë ndëshkim qysh në këtë botë. (1) Mëkati i parë është dhuna – padrejtësia (zullumi), kurse (2) mëkati i dytë është mos respekti ndaj prindërve.” (Imam Taberani) Ai që i bën këto dy mëkate, le ta presë ndëshkimin …

Read More »

Tetë pyetje të zakonshme për të cilat Kur’ani ofron përgjigje

Mërzia dhe brenga me vete sjellin edhe një sërë pyetjesh e shqetësimesh, duke mos përfunduar, kështu, „pse-ja“. Ja disa përgjigje kuranore për disa pyetje të zakonshme: 1. Përse sprovohemi? Kur’ani përgjigjet: “A menduan njerëzit të thonë: “Ne kemi besuar, e të mos vihen në sprovë? Ne i sprovuam ata që …

Read More »

Lutja zbut zemërimin dhe ndihmon që situata të shihet ndryshe

Sipas një hulumtim të bërë nga shkencëtarët amerikan, njerëzit të cilët në momente të vështira luten, përballen më mirë me zemërimin agresionin dhe hidhërimin pavarësisht a janë religjioz apo jo. Lutja me të vërtetë u ndihmon njerëzve që të përballën më lehtë me zemërimin dhe ta ndryshojnë pikëpamjen për ngjarjen …

Read More »

Shejtani më së shumti ndodhet në kokat e badihavxhinjve

E kanë pyetur hz. Aliun (r.a.), se ku ndodhet shejtani më së shumti, dhe ai është përgjigjur: “Në kokat e badihavxhinjve.” Për punëtorin gjithmonë ka punë. Nuk duhet vetëm të shikohet ajo “a ka llogari që të bëhet diçka”. Le ta dëgjojmë këtë hadith: “Secili musliman që mbjell një farë …

Read More »