Home \ ZGJODHËM PËR JU \ Pyetje-Përgjigje për Agjërimin – Pyetja nr.2

Pyetje-Përgjigje për Agjërimin – Pyetja nr.2

Message: Selam alejkum
Nje person nuk e ka agjeru ramazanin se ne kohen kur ke muaji i shenjt aj person ka qen ne humbje {ka qen ne sektin e humbur te shijave} tash e ka kuptuar se shijat jan ne humbje edhe deshiron te falet te agjeroj … e pyttja esht kjo se : A e ka obligim te agjeroj dit qe si ka agjeruar {krejt muajin meqense nuk ka agjeru as nje dit te ramazanit} para se te vij Ramazan apo jo?
Allahu ju shperbleft.

Personi ne fjale duhet te plotesoje ditet e lena mangut, qofte edhe nese ka lene te gjithe muajin e Ramazanit pa agjeruar, por pa kushtezuar njepasnjeshmerine ne agjerimin e tyre. Kjo sepse agjerimi ka qene obligim per te edhe ne kohen kur ka qene ne rrugen e gabuar te shiave, keshtu qe obligimin ai e ka mbi shpine deri sa ta kryeje. Ne e pergezojme kete person per kthimin nga rruga e gabuar ne rrugen e drejte dhe ai duhet te falenderoje Allahun qe ia ka mundesu kete gje. Allahu eshte Ai qe jep sukses dhe paqja e bekimet e Allahut qofshin mbi pejgamberin tone, familjen, shoket dhe te gjithe ata qe ndjekin rrugen e tij deri ne diten e Kiametit!

Burimi – http://rrugetepaqes.net/