Home Tags Tregime

Tag: Tregime

GJYSHE, ÇKA ËSHTË KURANI?

– Gjyshe, çka është Kurani? – Ah, biri im,  kjo pyetje nuk është e lehtë për t’u përgjigjur. – Shiko, biri im, kur e kemi blerë...

GJYNAHET MA LODHËN SHPIRTIN

Një vajzë thotë: Mu mërzit puna, vetja, familja dhe rrethi. U largova nga të gjithë. Arrita që dynjanë ta urrej deri në atë gradë, saqë...

BËHU I LUMTUR EDHE PSE UNË JAM NË PIKËLLIM

Ishin dy burra të cilët e kishin sëmundjen e njëjtë, shëroheshin në të njëjtin spital dhe qëndronin në të njëjtën dhomë. Njëri krevatin e...

SHTATË MREKULLITË E DYNJASË

Mësuesja kërkoi nga nxënësit të hulumtojnë për shtatë mrekullitë e dynjasë. Edhe përkundër mospajtimeve mes nxënësve, shumica e tyre ishin të mendimit se këto...

PLAKA TË CILËS IU KTHYE SHIKIMI NË ARAFAT

Nuk i shkoi fare ndërmend një plakës nga Tunizi, e cila i kishte arritur të shtatëdhjetat, se do të del nga shtëpia e saj...

SA MADHËSHTORE QË ËSHTË ZEMRA E NJË NËNE!

Djali merr vendim të prerë që ta largojë nënën e vet plakë nga jeta e tij. E hipi mbi shpinën e tij dhe u...

MILINGONA DHE MJALTI – DYNJAJA DHE NE

Ra mbi tokë një pikë mjaltë dhe erdhi një milingonë e vogël, e cila iu afrua pikës së mjaltit dhe shijoi nga ajo. Më...

KUJDESI PËR MACEN U BË SHKAK SHËRIMI

Nëna e një djaloshi ishte në gjendje kritike dhe shtrihej në spital. Një ditë nga ditët mjekët e lajmëruan djaloshin se gjendja e nënës...

SHPIRTI MË NXITË DREJT GJYNAHEVE, MË KËSHILLO!

U nis një njeri drejt Ibrahim Ed’hemit, Allahu e mëshiroftë!, dhe i tha: – O shejh, shpirti më nxitë kah gjynahet. Më këshillo me ndonjë...

“UNË JAM I MADH SE MUHAMEDI!”

Gjenerali tha: – Unë jam gjeneral i forcave detare në Gjermani. Djaloshi ia kthehu: – Na vjen mirë dhe na nderon. – Unë jam më i madh se...

O TI I DHËNË PAS ALKOOLIT, MOS I HUMB SHPRESAT!

Shejh Muhamed el Gazali, Allahu e mëshiroftë!, thotë: I thashë njërit të dhënë pas alkoolit: “A nuk i pendohesh Allahut?” Më shikoi i mërzitur, sytë iu...

FJALA E MIRË ËSHTË SADAKA

Një i ri kalon përreth një të varfrit lypës dhe ndalet pranë tij t’i jep diçka nga të hollat, mirëpo kur e futi dorën...