Home Tags Tregime

Tag: Tregime

PILOTI DHE RECEPSIONISTI

Rrëfen një pilot i cili punon në kompaninë e aeroplanëve “Egypt Air” dhe thotë: Punoja në linjën e aeroplanit i cili fluturonte në relacionin Kajro-Tokio...

KOPRRACI DHE BIRI I TIJ

Rrëfehet për njërin se kishte shkuar mysafir te një shok i tij koprrac. Kur mbërriti mysafiri, koprraci e thirri të birin dhe i tha: –...

PLAKA DHE LETRA

Një ditë prej ditësh në rrugë varet një letër, në të cilën shkruan: “I kam humbur njëzet dinarë. Ai që i gjen, shpresoj të...

FËMIJA QË I FRIKËSOHET ALLAHUT MË SHUMË SE NE

Imam Ebu Hanife, Allahu e mëshiroftë!, me disa shokë të tij ishin drejtuar për ta falur namazin në xhami. Rrugës e takojnë një fëmijë...

RRËFIMI PËR PLAKËN QË VDIQ NË SEXHDE

Ngjarjen në vijim na e rrëfen familja e një plake, e cila në atë kohë i kishte arritur të tetëdhjetat dhe jetonte në Riad,...

LODHJA E SHPIRTIT

Shejh Muhamed Husejn Jakupi, Allahu e ruajttë!, thotë: Nga njerëzit ka aso lloji që vjen dhe thotë: “Ndjehem tepër i lodhur!” Kur e pyet se ku...

IMAMI I XHAMISË DHE VOZITËSI I AUTOBUSIT

Para disa viteve, imami i një nga xhamive të qytetit u transferua në qytetin e Londrës dhe në javët e para të shpërnguljes së...

LUTJA QË IA KTHEHU SHIKIMIN IMAM BUHARIUT

Një vajzë martohet për një djalë të devotshëm që quhej Ismail. Ai njihej si dijetar i madh, kishte marrë mësime nga imam Maliku, Allahu...

MOS I MBYLL TË GJITHA DYERT!

Suhejl ibën Amru, Allahu e mëshiroftë!, së bashku me gruan e tij ishin në udhëtim. Gjatë rrugës u ballafaquan me disa plaçkitës, të cilët...

NJERIU QË I LUTEJ ALLAHUT NË QABE

Dr. Muhamed Hasani rrëfen dhe thotë: Isha duke u futur në brendësi të Bejtul Haramit (Qabesë) dhe ajo që ma tërhoqi vëmendjen ishte një Jemenas,...

ME ÇDO CIGARE FALI DY REKATË NAMAZ

Një njeri shkoi te kardiokirurgu e thirrësi i njohur islam, Dr. Halid el Xhubejri dhe i tha: – Doktor, i lash të gjitha gjërat që...

LUTJA NË QABE U BË SHKAK SHËRIMI

Dr. Muhamed Hasani rrëfen dhe thotë: Para se të filloja ligjëratën time në Mekë, m’u afrua një njeri dhe më tha:             “Shejh Muhamed Hasan, të...